New Years in Ho Chi Minh

31/12–15, 1/1–16

Vi ankom Ho Chi Minh på formiddagen 31/12. Vi tilbragte noen timer på hotellrommet ettersom ingen av oss hadde hatt en god natts søvn og ikke sovet særlig godt på bussen til HCM.

Da klokken var 19 var vi alle ferdig stelt og vi møtte Amanda, Tristian, Joe og Annabel for å starte nyttårsfeiringen på den indiske resturanten Ray og jeg hadde spist på noen dager tidligere. Maten stod til alles forventninger og vi hadde et utrolig hyggelig måltid sammen.

Senere fortsatte feiringen av det nye året og vi hadde en ellevill og uforglemmelig nyttårsfeiring!

Planen var egentlig at vi skulle feire på en fancy skybar med utsikt over storbyen, men alt var overpriset så vi kom frem til at vi ikke kunne ta oss råd til å feire en hel kveld med norske barpriser.

Istedet feiret skikkelig backpacker style. Etter middagen dro vi til et backpacker hostel som hadde nyttårsfeiring. Vi feiret halvveis inne på hostellet og halvveis ute i gaten med spill, latter, nye mennesker og god stemning. Hostellet delte ut gratis shot hver time frem til midnatt og det var en liten butikk rett bortenfor som vi kunne løpe frem og tilbake å kjøpe drikke i.

Da klokken nærmet seg midnatt løp vi inn i parken for å finne den beste plassen for å kunne se fyrverkeriet. Det viste seg at våre beregningsskills ikke var helt det store den kvelden. Fyrverkeriet varte i ca tre minutter og vi så ikke et eneste ett. Vi trøstet sorgene med en kyllingburger fra burgerking, føe vi dro inn til backpackergaten for videre party.

Her var det stappfullt med mennesker. Alle danset, drakk og koste seg i gatene og trafikken sto bom stille i flere timer på grunn av alle menneskene som sperret for dem. På et tidspunkt av kvelden satt vi rundt et langbord ute på gaten sammen med noen lokale vietnamesere, feiret og sang karaoke. Det var veldig morsomt.

Denne avsluttningen på året vil vi aldri glemme. Vi ser frem til 2016, alle mulighetene som vi kan gripe tak i, alle de nye minnene som vil bli dannet og de nye historiene vi sammen vil skape!

Godt nyttår alle sammen og tak for det gamle! Alle gode ønsker for det kommende året.

1 nyttårsdag spiste vi en samlet frokost før Amanda og Tristian skulle videre til Phu Quoc. Ray og jeg besøkte krigsmuseet til vietnam etter frokost. De grusomhetene som foregitt under Vietnamkrigen er helt grusomme. Alle historiene, alle bildene, all torturen, ødeleggelsene amerikanskerne gjorde måte for landet og menneskeheten. Helt forferdelig og viktig historie for Vietnam. Vi visste ikke så mye om Vietnamkrigen fra før og ble sjokket over all grusomheten som fant sted her.

På kvelden møtte vi Joe og Annabel for noen drinker på skybaren vi egentlig skulle feire nyttår på og en siste øl i backpackergaten før Ray og jeg dro videre til Kambodsja dagen etter og Joe og Annabel til Phu Quoc to dager senere. Dette ble vårt siste møte gjennom vår eventyrlige reise i Vietnam, så vi klemte farvel og ønsket hverandre god tur videre på ferden i Asia.

Nå gleder vi oss til å oppleve Kambodsja!

X Perri n’ Ray