Το βίντεο που δημιουργήσαμε για την ημέρα!

Το 2008, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών όρισε τη 19η Αυγούστου ως Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης προς τιμήν των 22 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τον βομβαρδισμό των γραφείων του ΟΗΕ στη Βαγδάτη στις 19 Αυγούστου 2003.

Η ημέρα αυτή αναδεικνύει τη ζωτικής σημασίας και συχνά επικίνδυνη εργασία που πραγματοποιείται σε όλο τον κόσμο από τους εργαζόμενους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με την ActionAid, τα τελευταία 10 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 800 εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, καθώς προσέφεραν βοήθεια σε άτομα που βρίσκονταν σε κίνδυνο. Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης αποτελεί φόρο τιμής σε αυτούς που πασχίζουν να σώσουν τα εκατομμύρια ατόμων που υποφέρουν ανά την υφήλιο και προσπαθούν να επιβιώσουν. Περισσότερα από 300 εκατομμύρια ανθρώπων υποφέρουν παγκοσμίως κάθε χρόνο από σεισμούς, ξηρασίες, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές.

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ανθρωπιστική Δράσης είναι “Share Humanity”.

Καθώς ο κόσμος γίνεται όλο και πιο ασταθής, η ανθρωπιστική δράση ποτέ δεν ήταν σημαντικότερη. Είναι επείγουσα ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ένα αίσθημα κοινής ευθύνης και να αναπτύξουμε μια αίσθηση της παγκόσμιας κοινότητας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης θα πρέπει να διαπνέει τη δράση και να καθιστά σαφές ότι είμαστε ενωμένοι απέναντι στις συγκρούσεις, τα βασανιστήρια, τις ασθένειες, την πείνα, τη δυστυχία και την κακή πολιτική ηγεσία που συχνά κάνει τα στραβά μάτια. Αυτή η μέρα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δραστηριοποιηθούμε και να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε όσους μας έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το φετινό λογότυπο της Παγκόσμιας Ημέρας.

Μάθετε περισσότερα στο worldhumanitarianday.org, όπου μπορείτε να βρείτε προσωπικές ιστορίες ανθρώπων και συνεντεύξεις προσωπικοτήτων για το ζήτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τελειώνοντας την ανάγνωση μην ξεχάσετε να μοιραστείτε κι εσείς μία σημαντική στιγμή για τον άνθρωπο!
Ακολουθήστε μας στο Facebook και το Twitter!