Meghívó osztás

Elengedhetetlen része az esküvőnek a meghívók osztogatása. Illik személyesen tenni. Azért jó, ha így csináljuk, mert legalább minden meghívottat látunk személyesen a nagy esemény előtt, és elkerülhetők a “Te ki a fene is vagy?” gondolatok a szertartás előtt. :)

Szóval nekilódultunk, hogy beautózzuk kicsiny országunkat, és eljussunk oda ahol a madár még jár, és vannak rokonaink is!

Nem írok semmi konkrétat, de legyen az elég, hogy Pest, Veszprém, Zala, Vas megyében vannak érdekeltségek. Több városban, sok városban! :) Arra gondoltunk, hogy a hosszú hétvége kiváló alkalom erre a túrára, persze nem dédelgetünk hiú ábrándokat, kevés lenne ez a 4 nap erre mind. Ezért Vas-Zala-Veszprém megyei hozzátartozókat raktuk listába, és 3 nap alatt lassan gyorsan, nem zsúfoltan körtúrára indulunk.

Pénteken megérkeztünk a nyugati főhadiszállásra. Innen fogunk az elkövetkező napokban kirajzani, majd csillagpontosan visszatérni estére.

Szombaton a nagyobb túrával kezdünk. Először helyben, majd Zalaegerszegre ruccantunk át. Vasárnap szintén helyben, több helyszínen, és az őrségben kóricáltunk. Itt megjegyzem, hogy az őrség még mindig remek hely. Beszélgettük is, hogy a Káli medence, vagy az őrség lehetne egyszer majd kertesházas otthonunk környezete. De persze ez mág odébb van. No kényelmes tempóban lerendeztünk mindenkit, és az őrség beli rokonok oly szívélyesek, voltak, hogy meghívtak egy laza vacsira ausztriába. A laza vacsi azt jelentette, hogy házias hidegtálas hely, amire van spéci német szó, de nemtom most. A legtöbb dolgot házilag készítik, nem túl drága cserébe kiadós. Én 3db pácolt rettentően finom husit kaptam kétternyérnyi alapterületűt 1cm vastagra szelve + kenyér. Borsó, meg mindenféle sonka/szalonna/egyéb felvágottat ipari mennyiségűt reszelt tormával, és kacsazsírral! Házi almafröccsel! Remek hely volt, kissé fura gazdaúrral. Óriási testbe zárt nagy tokás hapek, aki perfekt magyar is volt ám! De nagyon barátságos volt, sőt mikor megtudta, hogy mi majd esküszünk, akkor jött csak a vidám poénkodás! Elég az hozzá, hogy fél 11-re értünk vissza a főhadiszállásra. Úgy jólakva, hogy másnap reggelizni is alig tudtunk.

Hétfő reggel hazafelé vettük az irányt, de persze Veszprém megyében egy 4+1 állomásos látogatással. Na erre kalkuláltam én állomásonként 1 órát, + 1 az út, de végül sikerült úgy elnyújtani, hogy este7-kor indultunk el Veszprámbe. A + 1 helyre. Ő volt a fotós, akivel megbeszéltük, hogy mit szeretnénk, milyen stílusban. Egyezkedtünk, mindenről, és végül 3/4 11-kor el is indulhattunk haza. Ami jó volt, hogy nem volt forgalom, és fél 1-re estünk haza. Nem kicsit fáradtan. Jól is esett csak bezuhanni az ágyba, és aludni egyet. Azt hiszem sikerült kimaxolni az esküvőszervezést az elmúlt pár napban.

Persze ez csak az első kör volt. Most jön majd a pesti, és pest közeli menet nemsokára!

Stay tuned!