Welkom!

Van harte welkom op mijn blog! Deze zal uitmaken van mijn bijdrage aan de cursus Mediawijsheid. De komende weken zal ik samen met Cecile Janssen bloggen over de projectgroepen die voor deze cursus bezig zijn allerhande mediastrategieën toe te passen op de online en offline promotie van verschillende goede doelen.

De (sub)doelen zijn even verschillend als de goede doelen zelf: of het nu gaat om het verzamelen van een som geld voor de ondersteuning van militaire veteranen en hun familie, een inloophuis voor kankerpatiënten en betrokkenen, een pater die zorgt voor brood op de plank bij hulpbehoevenden of het creëren van naamsbekendheid voor een tweedehands boekenwinkel voor het goede doel: de hulp moet mediawijs plaatsvinden. Een pittige opdracht die veel vragen oproept: hoe geef ik de ‘digitale collectebus’ het beste vorm? Hoe haal ik mensen over in actie te komen? Hoe sla ik de brug tussen de passieve like en het actieve doneren?

Al deze vragen maar ook de projectgroepen zullen de revue passeren en gekoppeld worden aan twee boeken: Handboek Social: Social business en Social media marketing (ISBN: 9789491560897) en Groundswell - De impact van social media: van uitdaging naar zakelijk succes (ISBN: 9789058715470) om te kijken welke effecten plaatsvinden en hoe deze verklaard kunnen worden.

Zoals eerder gezegd doe ik dit niet alleen: Cecile Janssen (innoa.nl) en ikzelf zullen beurtelings bloggen over wat we zien gebeuren op marketinggebied bij de goede doelen. Haar blog is te vinden op www.innoa.nl.

Wekelijks zullen meerdere blogs geplaatst worden, dus tot gauw!

- Pieter

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Pieter Winnemuller’s story.