Wat Is Vintage?

Heb jij mooie vintage spulletjes waar je niets meer mee doet? Verkoop ze dan op Vintage Markt. Registreer je gratis binnen enkele minuten en maak makkelijk en snel advertenties aan. Het grote voordeel van Vintage Markt is dat de doelgroep bestaat uit vintage lovers. Mensen die de waarde van vintage inzien en weten wat kwaliteit is. Vintage is hipper dan hip en niet zonder reden. Vintage design vertelt een verhaal, of het nu om kleding, meubels of andere gebruiksvoorwerpen gaat. Je kunt het zien als een tegenbeweging tegen massaproductie en consumentisme. Het draait om ambacht, authenticiteit en kwaliteit. Vintage Markt brengt liefhebbers van vintage bij elkaar. Maak nu een advertentie aan en verkoop jouw vintage artikelen aan de echte liefhebber!

Wat is vintage?

Vintage is een term die je overal ziet opduiken. Het kan betrekking hebben op mode, meubels, lifestyle, wijn, muziek, auto’s enzovoort. Maar wat is vintage nu precies? Volgens de definitie zijn vintage artikelen authentieke gebruiksvoorwerpen die minimaal 30 jaar oud zijn en dus uit de jaren ’50, ’60, ’70 en ’80 stammen. Vaak gaat het om gebruikte meubels, stoffen, vazen en andere spulletjes voor huis, tuin en keuken. Bij vintage kleding gaat het vaak om originele kwalitatief goede (merk)kleding en tassen van dure merken, zoals Prada, Yves Saint Laurent, Chanel en Hermès. De waarde van vintage spullen wordt bepaald door de authenticiteit en zeldzaamheid. Tegenwoordig wordt vintage in een adem genoemd met de term retro, waarbij het vaak gaat om nieuwere artikelen in een vintage jasje. Ook deze artikelen met vintage look en feel kun je op Vintage Markt kopen en verkopen.

Vintage is hot!

Vintage is tegenwoordig erg populair en dat is niet zo gek. Het beantwoordt namelijk aan de behoeften van de hedendaagse consument:

· Mensen kiezen liever voor unieke, authentieke en tijdloze artikelen dan massa geproduceerde artikelen.

· Vintage is duurzaam. In plaats van nieuwe dingen te produceren, kun je beter bestaande dingen hergebruiken.

· De prijs-kwaliteit van vintage is ook een doorslaggevend kenmerk. Vintage kleding kenmerkt zich bijvoorbeeld door luxe materialen, met stiksels van goede kwaliteit. Vintage meubels staan na al die jaren nog fier overeind.

Vintage Markt is dé marktplaats voor vintage liefhebbers. Heb jij nog mooie vintage kleding, meubels of andere hebbedingen in huis staan? Ben je er op uitgekeken of is het tijd voor wat nieuws? Verkoop ze dan voor de beste prijs op Vintage Markt. Registreer je gratis en verkoop je vintage spullen online!

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.