Axelar забезпечить кросчейн комунікацію на Polygon (translation into Ukrainian by popresamo1975@protonmail.com)

Popresamo
3 min readJan 13, 2022

--

Axelar з радістю оголошує про свої плани щодо інтеграції з Polygon, задля забезпечення масштабованої кросчейн інтероперабельності як для користувачів, так і для розробників Dapp на платформі. Останнім часом блокчейн простір переживає величезний розквіт, від NFT до нових мереж та додатків, але все ще не має універсального з’єднувача для взаємодії. Axelar вирішує цю проблему, дозволяючи гетерогенним мережам безперешкодно взаємодіяти, просто підключаючись до їх технологічного стеку.

В даний час Polygon з’єднує блокчейн-мережі, сумісні з Ethereum, пропонуючи все, від Nft до платформ DeFi і RPG-ігор. Розробники і користувачі DApp можуть отримати доступ до утиліти Ethereum з додатковими перевагами функцій Polygon, такими як низька плата за газ і безпеку. Ця інтеграція з Axelar призведе активи з зовнішніх ланцюжків в Polygon, щоб полегшити передачу активів і підвищити ліквідність. Створюючи взаємодію з такими ланцюжками, як Bitcoin, Avalanche і Terra, Axelar дозволить Polygon розширити свій інтернет блокчейнів за межі Ethereum

Сергій Горбунов, співзасновник і генеральний директор Axelar, прокоментував “ Polygon-амбітна і добре зарекомендувала себе мережа, яка неймовірно добре допомагає масштабувати екосистему Ethereum, тому це був очевидний вибір для нашої дорожньої карти інтеграції. Ми раді бачити, як розробники Dapp від Polygon будуть використовувати безшовну межцепочечную Сумісність для полегшення передачі активів і підвищення ліквідності. Ця Сумісність дозволить користувачам Polygon безпечно розширювати свій інтернет блокчейнів за межі Ethereum, включаючи такі ланцюжки, як Bitcoin, Avalanche і Terra “.

Ця інтеграція також дозволить Polygon об’єднуватися з іншими різнорідними блокчейнами за межами Ethereum. Завдяки більш ніж 350 додаткам, що використовують Polygon, їх екосистема одночасно різноманітна і масштабована. За допомогою Axelar розробники додатків Polygon скоро зможуть легко підключати кросчейн сумісність до будь-якої підключеної мережі, яка найбільш підходить для їх потреб.

Jayanti Kanani, співзасновник і генеральний директор Polygon, додав: “На даний час в області блокчейна відбувається багато цікавих розробок, і ми вважаємо, що важливо забезпечити кросчейн сумісність, щоб повною мірою скористатися цими можливостями. Axelar володіє унікальним підходом до інтероперабельності, забезпечуючи просте підключення, високу безпеку і надійність своєї інфраструктури. Інтеграція Polygon з Axelar є важливим кроком на шляху до створення повністю сумісного майбутнього для блокчейну, і ми з нетерпінням чекаємо можливості побачити, коли наші користувачі будуть максимально використовувати інтеграцію “.

Підхід Axelar до інтероперабельності унікальний на ринку, оскільки забезпечує простоту підключення, високу безпеку і надійність. Криптографічні протоколи багатопартійних обчислень і консенсус дозволяють будь-якій людині вносити свій внесок в безпеку мережі і обробляти кросчейн запити. Інтеграція з Polygon дозволить йому безпечно взаємодіяти з зовнішніми екосистемами.

Про Polygon

Polygon-це перша повністю структурована і проста у використанні платформа для масштабування Ethereum і розвитку інфраструктури. Його основним компонентом є Polygon SDK, модульна гнучка платформа, яка підтримує створення та підключення захищених ланцюгів, таких як Plasma, Optimistic Rollups, zkRollups, Validium тощо, а також автономних ланцюгів, таких як Polygon POS, призначених для гнучкості та незалежності. Масштабовані рішення Polygon набули широкого поширення завдяки більш ніж 450 додаткам Dapps, ~ 350 млн TXN і ~13,5 млн + унікальних користувачів.

Якщо ви розробляєте на Ethereum, Ви вже є розробником Polygon! Використовуйте швидкі та безпечні Txns Polygon для вашої програми Dapp, почніть тут.

Website | Twitter | Ecosystem Twitter | Studios Twitter | Reddit | Discord | Telegram

Про Axelar

Axel створює децентралізовану мережу і інструменти, які з’єднують користувачів, активи і DApp в декількох екосистемах блокчейна. Мережа дозволяє розробникам використовувати найкращу платформу для своїх потреб, одночасно використовуючи допоміжний стек для забезпечення сумісності та ліквідності між ланцюжками. Мережа Axelar складається з набору протоколів, інструментів і API, призначених для усунення бар’єрів на шляху міжцепочечного зв’язку. Завдяки децентралізованій відкритій мережі валідаторів будь-який бажаючий може приєднатися до мережі, використовувати її і розвивати на її основі. Мережа Axelar забезпечує єдине рішення для кросчейн зв’язку, дозволяючи додаткам інтегруватися з усією екосистемою блокчейна. Розроблені членами команди-засновника Algorand, співзасновники Axelar є нагородами випускниками Массачусетського технологічного інституту, де вони отримали помітне визнання в рамках своєї аспірантури.

Website | Twitter | Discord | Telegram | Medium | LinkedIn | YouTube | Forum

--

--