Hola Món — Comunicat de Pirates Industrials

Pirates Postindustrials
2 min readApr 23, 2016

Benvolguts Pirates,

Normalment un comunicat és un tros ben llarg de text avorrit, però estem al segle XXI:

Podem estar d’acord en que Rajoy no és la persona més brillant del món. Però la seva conclusió ens pot servir per a mostrar que hi ha un tema important darrera de les seves paraules: El futur serà molt diferent. El futur és ara:

(el vídeo té subtítols en Català i Castellà, entre d’altres llengües)

Un conjunt de pirates inquiets pel futur, i desitjosos de futur, hem creat un corrent de debat que intentarà abordar moltes qüestions actuals i futures que trobem que tenen un espai significatiu dins de l’esperit i ideari pirata, i que actualment no hi troben el seu lloc. De fet els promotors d’aquesta sectorial creiem que tot debat polític queda manifestament invalidat si no aborda aquests temes que estan avesats a canviar les regles del joc d’una forma profunda.

En primer lloc aquest corrent abordarà la desaparició del treball per automatització, tant en una dimensió d’anàlisi d’un fenomen inevitable com a un objectiu en ell mateix. Relacionat amb aquest punt, la discussió d’una Renda bàsica universal, entre altres sistemes de redistribució, com a mecanisme de transició.

Tindrà un enfoc important en els comuns (o procomú), en el sentit essencial de béns globals que beneficien a tothom, solucions globals, definitives a problemes existents. La ciència com a comú, el programari lliure, Internet, el P2P, bitcoin i el blockchain… Discutint especialment el paper i els mecanismes de la ciència, de la seva transparència i accessibilitat i del seu impacte en el pensament racional.

Posarà en el centre del discurs l’empoderament de l’individu, a través de l’ús de les eines perquè pugui dependre d’ell mateix i ser responsable del seu destí. DIY, alfabetització digital i coneixement mínim de ciències cognitives per a entendre els propis límits.

Debatrà seriosament la idea de la intervenció humana sobre l’entorn i la natura, reconeixent, la seva responsabilitat en el canvi climàtic, i la seva capacitat per a alterar el clima en un sentit contrari. Transhumanisme, enginyeria genètica, exploració espacial.

Aquests són temes que creiem cabdals pels anys que vénen, per aquest segle i per al futur de la humanitat i el seu llegat. Creiem que són temes importants no sols a llarg termini, sinó a curt i immediat.

Acompanyeu-nos al debat a través dels canals:

Pirates Postindustrials

--

--

Pirates Postindustrials

Abracem el els canvis profunds que ens porta un futur molt present.