Potvos video

Op woensdag 16 september stelde ex-judoka Ann Simons haar nieuwe boek “De zachte weg” voor vanuit studio Oranjeboom van Potvos video.

Image for post
Image for post

De boekvoorstelling was een livestream bestaande uit een live studiogesprek en vooraf opgenomen interviews. Filmpjes werden vooraf opgenomen in de studio met een ander decor en op rots Le Hérou in Nadrin.

Livestream

Freelance journaliste Lien Vande Kerkhof interviewde Ann Simons in onze studio. Ze stelde ondermeer vragen over de link tussen het judo en inclusief leiderschap.

De boekvoorstelling werd live uitgezonden op het YouTube-kanaal van De zachte weg en duurde een halfuur.


Wanneer je een video op Facebook, Instagram, LinkedIn of Twitter zet kun je dat best volgens hun specificaties doen. Zo krijg je de beste beeldkwaliteit en de mooiste resultaten. — update mei 2020

Image for post
Image for post

Facebook post

Formaat: H.264 MOV of MP4
Audio: AAC-stereo met 44.1 kHz sample rate
Beeldsnelheid: ≤ 30 fps
Resolutie: ≤ 4000 px breed en deelbaar door 16

Facebook cover

Formaat: H.264 MOV of MP4
Audio: AAC-stereo met 44.1 kHz sample rate
Beeldsnelheid: ≤ 30 fps
Resolutie: 820 px breed en 462 px hoog
Duur: 20–90 seconden

Facebook advertentie

Alle mogelijke formaten vind je hier: https://www.facebook.com/business/ads-guide/video/facebook-feed/video-views

Instagram post

Formaat: HEVEC of H.264 MP4 Audio: AAC met…


Zijn je video’s te groot om te versturen of laden ze niet in je montage programma? Hamster Free Converter is een eenvoudig en gratis programma om video’s om te zetten naar een ander formaat.

Soms kan dat wel eens nodig zijn, omdat je montageprogramma niet overweg kan met een bestandstype of omdat je smartphone het bijvoorbeeld niet kan afspelen.

Image for post
Image for post

Video Converters worden ook vaak gebruikt om video’s te verkleinen. Wanneer je bijvoorbeeld een video wil doorsturen naar iemand anders wil je dat dit zo snel mogelijk gaat. Daarom moet je een video vaak comprimeren of verkleinen. …


Zijn je video’s te groot om te versturen of laden ze niet in je montage programma? YouTube kan bijna alle video’s omzetten naar een video die geschikt is om online te weergeven of door te sturen.

Om dit te doen moet je een Gmail adres hebben en toegang tot YouTube. Let er op dat deze methode je internet verbruikt.

Een handige manier om video’s te converteren en ook te comprimeren is om de YouTube video conversie te gebruiken. YouTube past dit standaard toe als je video’s op hun platform zet. …


Sinds kort is er een gratis videomontage programma inbegrepen bij Windows 10. De Windows Video-editor is heel eenvoudig in gebruik en laat je toe om leuke video’s te maken die je op je socials kan delen. In deze blogpost maken we een eenvoudige video.

Video-editor starten

Image for post
Image for post

Je hoeft helemaal niets te installeren. Windows Video-editor is namelijk automatisch geïnstalleerd op elke Windows 10 computer.

Om het programma te starten, klik op Start en scroll omlaag naar de letter V, daar zie je Video-editor staan.

Als je het programma niet ziet staan, is je Windows 10 waarschijnlijk niet up-to-date. Lees hier hoe je updates…


Ook een verhaal in beeld brengen? Contacteer Potvos video!

Hasseltse scouts Lod Lavki bestaat 100 jaar in 2020 en dat vieren ze met een video tentoonstelling in het najaar van 2020 in het cultuurcentrum Hasselt.

Image for post
Image for post
Opname van een duo interview.

De video die gemaakt bestaat uit een mix van interviews van voormalige leiding en archiefbeelden en foto’s.

De opnames zijn verspreid over vier dagen in januari en februari 2020 en worden opgenomen in het lokaal van Lod Lavki onder het Virga Jessecolege in Hasselt.


Ook keynotes laten opnemen? Contacteer Potvos video!

In november 2019 contacteerde Els van Talentvol Potvos video om keynotes op te nemen. Talentvol organiseert deepdive sessies voor hoogbegaafde kinderen. In Bornem komt om de twee weken een gastspreker een geavanceerd domein uitleggen. Voor de kinderen die er niet bij kunnen zijn worden de lessen opgenomen, zodat zij ze op een later moment kunnen bekijken.

De vereiste is om een kostefficiëntie, maar toch kwalitatieve oplossing aan te bieden. Met één 4K camera kunnen zowel een long shot als een medium shot uit eenzelfde standpunt genomen worden. Door gebruik te maken van een…


Ook een interview laten opnemen? Contacteer Potvos video!

De faculteit Rechten van Universiteit Hasselt kwam naar ons toe met de vraag een interview op te nemen. Met enkele vooropgestelde vragen werd Farida Mamad geïnterviewd op de universiteit. Na een opname van twintig minuten was het een wrap!

Het resultaat van het interview kan je hieronder bekijken:

Hierna werd ook nog een impressie gemaakt van een panelgesprek tijdens de masterbeurs van faculteit Rechten UHasselt. Hierover later meer.


Het moet niet altijd film zijn. Als sponsoring van de eerste editie van Casting Keynotes zorge Potvos video voor de belichting van het sfeerlicht en het uitlichten van de sprekers op het podium.

Om het podium te verlichten werden vier ARRI Fresnels voorzien (2x 300 Watt als front licht en 2x 150 Watt als haarlicht) en om de zaal wat meer sfeer te geven werden 10 RGB uplighters voorzien. De uplighters waren in de kleuren van de huisstijl.

Image for post
Image for post
De eerste editie van Casting Keynotes.


Explainer video

Om het project “Alleen overleven?” van Sociaal Huis, OCMW Merksplas en OCMW Ravels te promoten maakte Potvos video een explainer video.

Ook zo een filmpje? Contacteer ons!

Scenario

Het scenario van de film werd op maat geschreven door Eddy Vereycken.

Alleen overleven? is een LEADER-project binnen Merksplas en Ravels met als doel te onderzoeken waar alleenstaande 70 plussers en alleenstaande ouders met gezinslast tegenaan lopen. De bedoeling is om concrete beleidsaanbevelingen te formuleren en acties op te zetten.

Image for post
Image for post

Productie

Een dag op voorhand werd het scenario opgeleverd en op één dag tijd werden op vier locaties interviews afgenomen. Drie dagen later was de montage klaar en werd het filmpje online gepubliceerd.

Eindresultaat

De explainer video van OCMW Merksplas kan je hier bewonderen:

De explainer video van OCMW Merksplas.

Potvos video

Potvos maakt plezante bedrijfsvideo’s met een verhaal. Met een klein team van freelancers maken we leuke filmpjes in Hasselt.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store