My Interview with “ Astronaut Abby “

Abigail Harrison is a girl with a dream. She aspires to be a scientist and dreams of becoming a NASA astronaut. But it doesn’t stop there–she also dreams of becoming the first astronaut to Mars. With dreams this big, it takes setting goals and working hard each day to make them a reality. In 2011, at the age of 13, Abby began to speak publicly about her dreams. Her work over the years as an international STEAM (science, technology, engineering, arts, mathematics) and space ambassador has led to a following of over 700,000 people on social media.

as a Student Space Ambassador I had a chance for a short web chat with her yesterday, here are the questions I asked her.

1. Introduce yourself.

Answer) I’m Abigail Harrison a 19-year-old astrobiology student 
at Wellesley College in Boston. I am also popularly 
known as ‘Astronaut Abby’ and founder and leader of 
The Mars Generation nonprofit.

2. When did you start your Space Adventure as a Space Enthusiast?

Answer) As young as I can remember. Around age 5.

3. Why Do you like Space?

Answer) I find it fascinating to look at the sky and realize there is 
so much out there to explore.

4. What made you so excited about MARS?

Answer) Mars is a planet that is most closely like the earth. There 
is so much we can learn by sending humans to Mars. It’s 
within our reach but far enough away to make 
it challenging.

5.If you had a chance to go to MARS what are the things you will do out there?

Answer) I would be a scientist on the mission and would most 
likely be consisting many experiments to bring a date 
back to earth for further learning.

6. How excited were you when you talked to Astronaut Luca for the first time?

Answer) It was really exciting to me. He was the first astronaut I 
got to sit down with and interview. It was amazing.

7. How can I or Childrens like me Follow their dreams or become like you?

Answer) Follow your dreams and passions. Research how to 
make it happen. Write out a plan and take the small steps 
daily to get there.

final question

8. What do you want to say to the kids of today who want to follow their dreams?

Answer) Make sure to talk about your dreams, make a plan. Write 
it down. And work your hardest to make it happen.

https://youtu.be/FvvVPyVCKRI

http://www.themarsgeneration.org

@AstronautAbby

The Mars Generation

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Pranav Viju’s story.