Aerul condiționat. Pericole și avantaje

Sunt unele zile in care caldura depaseste gradul de confort termic si ne face sa ne simtim ca si cand ne-am sufoca. Nicio inventie nu este mai dorita in aceste zile decat un aparat de aer conditionat, fie el unul de tavan sau un aer conditionat split de perete.

Din fericire, exista o multime de solutii cat se poate de interesante pentru care putem opta si preturile sunt si ele foarte diversificate. Pana sa achizitionam un aparat de aer conditionat insa, trebuie sa stim cu exactitate care sunt avantajele si dezavantajele pe care le ofera o astfel de solutie.

Avantajele aerului conditionat

Incepem cu partile bune. Aerul conditionat ofera principalul avantaj de confort termic. Te vei simti mult mai bine intr-o camera dotata cu aer conditionat decat afara, unde sunt 40 de grade Celsius. Nu doar confortul este avantajos, ci si faptul ca un astfel de aparat este foarte sanatos. Pentru cardiaci si pentru batrani, o zi caniculara poate sa reprezinte un pericol real. Acolo unde exista un aparat de aer conditionat insa, pericolul este mult mai mic.

Folosirea rationala a aparatelor de aer conditionat poate sa duca la indepartarea poluarii, a polenului, a prafului si a alergiilor, ceea ce inseamna mai putine simptome pentru bolnavii de astm sau pentru cei care sufera de probleme respiratorii asociate poluarii.

Dezavantaje ale aparatului de aer conditionat

In cazul in care nu este folosit cu grija, aerul conditionat poate sa faciliteze aparitia de infectii la nivelul amigdalelor si urechilor. De regula insa, aceste boli apar doar atunci cand aparatul nu este intretinut asa cum trebuie, deoarece sunt generate de microorganisme care se strag in aparat. Este indicat, asadar, sa cureti extrem de bine filtrele de aer ale aparatului.

Expunerea directa la aer conditionat poate sa favorizeze aparitia problemelor la coloana vertebrala, ceea ce este o alta problema grava. 
 Cu toate astea, aparatul de aer conditionat aduce beneficii atunci cand este folosit cu grija si atunci cand se evita socul termic.

Exista si mituri care spun ca acest aparat favorizeaza ingrasarea, insa sunt doar mituri, care nu au putut fi confirmate.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.