Avantaje pe care le ai apeland la un cabinet mediator

Conflicte exista si au existat intotdeauna. Din fericire, traim intr-o epoca in care conflictele nu se mai rezolva prin intermediul unei sabii, prin intermediul unui pistol si nici prin intermediul unor cheltuieli mari cu judecata. Evident, exista exceptii, insa astazi, sunt din ce in ce mai populari mediatorii.

Apeland la un cabinet mediator, poti obtine o multime de avantaje, incepand cu cheltuieli mult mai mici si terminand cu rezolvarea unui conflict mult mai repede.

Care sunt principalele avantaje ale unui birou de mediator si cum se pot obtine?

Indiferent ca ai o problema cu sotul sau sotia si vreti sa divortati sau pur si simplu te-ai certat cu vecinul, medierea este o solutie mult mai buna si mai eficienta. Avantajele pe care le poti obtine sunt majore:

- Rezolvi pe cale amiabila orice problema. Nu trebuie sa mergi in tribunal ani la rand si nici sa arunci cu rosii si cu pietre in cel cu care ai un conflict. Traim intr-o lume civilizata si totul se poate rezolva civilizat, fara probleme. Un mediator poate sa descopere problema si solutiile pentru aceasta.

- Eviti stresul pe care il presupune un proces. De regula, un proces inseamna o cantitate uriasa de stres. Cu siguranta nu iti doresti sa ajungi in sala de judecata, in nicio postura.

- Eviti cheltuielile majore date de un proces. Un proces nu este ieftin. De cele mai multe ori scoti mii de lei din buzunar pentru a-ti face dreptate. Partea proasta este ca de multe ori, un proces nu iti rezolva problema si nici nu iti da banii pe care i-ai cheltuit inapoi. In cazul unui mediator, cheltuiala se ridica la cateva sute de lei iar rezultatele sunt impresionante.

- Rezolvi orice problema intr-un timp mult mai scurt. In cazul proceselor, timpul de rezolvare este de cativa ani. Este socant, intr-adevar. Din fericire, alternativa mediatorului rezolva orice problema intr-un timp mult mai scurt si face toate partile sa fie multumite.

Sunt, asadar, o multime de avantaje pe care un birou de mediator ti le poate oferi. Daca ai o problema cu cineva, indiferent care este aceasta, cea mai buna solutie este sa apelezi, in primul rand la un mediator si abia daca ajungi la concluzia ca nu functioneaza, sa mergi mai departe.