Gresia portelanata si gresia glazurata

Daca intri pe un site destinat gresiei si faiantei, precum http://www.grsemalt.ro pentru a achizitiona gresie si faianta pentru bucatarie, gresie si faianta pentru baie, s-ar putea sa te lovesti de niste termeni de care nu ai mai auzit niciodata. Pe langa specificatiile ce tin de culoare si de model, atat gresia cat si faianta au si specificatii in ceea ce priveste modul in care au fost realizate.

Desi poarta nume diferite, gresia si faianta sunt identice, ca mod de realizare. Exista insa diferente intre diversele tipuri de gresie sau de faianta. Astfel, vei putea descoperi gresie glazurata, gresie portelanata rectificata sau gresie portelata. Care este cea mai buna pentru tine si care este diferenta intre ele?

Gresia glazurata este cel mai comun tip de gresie, care se gaseste in mai toate baile si bucatariile de uz casnic. Aceasta se obtine prin dubla ardere a lutului folosit la crearea gresiei, care duce la o fata foarte lucioasa, care se spala usor si care rezista la o utilizare normala, de zi cu zi.

In ceea ce priveste gresia portelanata, aceasta poate sa fie de mai multe feluri. Poti opta pentru gresia portelanata simpla, care este ideala daca esti in cautarea unui tip de gresie exterior ieftina sau poti alege gresie portelanata rectificata, care este arsa extrem de bine finisata. Diferenta dintre cele doua este cat se poate de simpla: Daca in cazul gresiei glazurate, arderea lutului se face de doua ori, in cazul celei portelanate, gresia este arsa de 3 ori, iar a 3-a oara este arsa la o temperatura mai mare. In cazul gresiei rectificate, exista si o a patra ardere, prin care marginile capata niste finisaje perfecte.

Unde poti folosi aceste tipuri de gresie?

Daca iti doresti gresie pentru interior, indiferent ca este pentru baie, pentru bucatarie, pentru hol sau chiar pentru camere ( desi este indicat, mai degraba, parchetul in camere ) este bine sa optezi pentru gresia glazurata. Arata bine, poate fi achizitionata intr-o varietate mare de modele si este cat se poate de rezistenta la utilizare casnica. Daca vrei gresie pentru exterior, atunci gresia portelanata este cea care ti se potriveste cel mai bine. Este rezistenta la socuri foarte mari, poate sa faca fata fara probleme inghetului si dezghetului si este foarte placuta din punct de vedere estetic. Gresia portelanata rectificata este destinata acelor zone in care vrei un aspect de marmura, insa nu vrei sa cheltuiesti o avere pentru marmura.