Un birou curat începe cu aer curat

Ventilaţia optimă este de o importanţă vitală în orice moment. Putem trăi fără mâncare pentru câteva săptămâni, fără apă pentru câteva zile, dar fără aer murim în câteva minute. Şi cum cel mai mult timp ni-l petrecem la birou, în clădiri masive şi uneori cu geamuri blocate, a venit momentul să discutăm despre importanţa centralelor de tratare a aerului.

Foarte mulţi şefi îşi petrec majoritatea timpului conducându-şi afacerea, căutând clienţi noi şi încercând să aibă succes pe o piaţă dificilă. Costurile îngrijirilor medicale sunt destul de ridicate aşa că este uimitor câţi patroni nu sunt preocupaţi de profilaxie, de reducerea impactului concediilor medicale şi de promvoarea unei stări de bine general la muncă.

Nu există o reţetă magică de menţinere a sănătăţii tuturor oamenilor dintr-un birou: evitarea gripei, infecţiilor sau a unei răceli banale. Dar există o metodă mai puţin evidentă care poate încerca să păstreze starea de bine a unui birou: calitatea aerului cu ajutorul unei centrale de tratare a aerului.

Aerul din interiorul unei clădiri noi te poate îmbolnăvi şi îţi poate afecta afacerea atunci când tragi linie.

Un birou obişnuit este teren fertil pentru mucegai, praf, mirosuri, bacterii şi virusuri aerobe care pot înflori în condiţii de ventilaţie inadecvată. De aceea, adăugrea unei centrale de tratare a aerului în planificare şi implementarea clădirilor noi de birouri este atât de importanţă pentru un mediu de lucru sănătos şi sustenabil.

Atunci când „locatarii” unui birou se simt rău într-un anumit spaţiu şi bine odată ce îl părăsesc, înseamnă că acel spaţiu are un aer nesănătos care poate afecta productivitatea angajaţilor: alergii, astm, etc.


Metodele moderne de construcţie a clădirilor cer mai multă eficienţă din punct de vedere al consumului de energie. O clădire mai izolată din punct de vedere termic oferă mai multă eficienţă în menţinerea unei temperaturi constante, ea poate dăuna calităţii aerului şi poate duce la apariţia anumitor simptome: dureri în gât, ochi iritaţi, strănut, dureri de cap, oboseală, etc.

Centralele de tratare a aerului nu mai sunt un lux. Au devenit cheia în crearea unui mediu interior sănătos care are sens atât din punct de vedere al investiţiei, cât şi din respect pentru mediu.

Costul iniţial al instalării unei centrale de tratare a aerului este mult mai mic decât costul concediilor medicale, productivităţii scăzute şi posibilele consecinţe legale ale unor acţiuni în judecată depuse de angjaţii are suferă de anumite boli cauzate de bacteriile care locuiesc în zonele prost ventilate.

Un studiu efectuat de Universitatea Harvard a concluzionat că fiecare angajat care absentează de la muncă din cauza calităţii proaste a aerului costă compania 480$ pe an. Anual, estimările indică că peste 60 de miliarde de dolari sunt pierduţi din cauza calităţii proaste a aerului de la locul de muncă.

Majoritatea afacerilor care investesc în centrale de tratare a aerului o fac pentru a îmbunătăţi sănătatea angajaţilor, dar descoperă pe parcurs că aceste centrale ajută la reducerea costurilor de întreţinere a clădirilor. Prin integarea unei centrale de tratare a aerului în birou tău, tu nu vei oferi doar un mediu de lucru mai sănătos, ci vei reduce cerinţele energetice ale clădirii tale şi costurile operaţionale.

Nu există o soluţie magică pentru a preveni orice îmbolnăvire a angajaţilor unei firme. Dar poţi reduce riscul apariţiei acestor boli prin crearea unui mediu de lucru unde aerul este curat şi lipsit de contaminaţi. Aerul curat dintr-un birou poate contribui la reducerea absenteismului, la creşterea productivitiţăţii şi a mediului de lucru.