Image for post
Image for post

Alege mierea de Manuka, cea mai sanatoasa miere pentru tine. Vezi preturile disponibile azi la mierea de Manuka ce o poti cumpara online din Romania.

Mierea de Manuka este o miere monoflorală care este produsă preponderent în anumite zone din Noua Zeelandă. Este diferita de toate celelalte tipuri de miere deoarece albinele generează polenul și nectarul aproape în întregime din florile copacilor Manuka. Acești copaci sunt strâns legați de arborii de ceai; și se întâlnesc în mod natural în întreaga Noua Zeelandă și în sud-estul Australiei, dar sunt deosebit de frecventi în densități mari în zona de est a regiunii de coastă uscată a insulei de nord a Noii Zeelande.

Ca toate celelalte soiuri de miere, miere de Manuka demonstrează proprietățile anti-bacteriene care rezultă din prezența peroxidului de hidrogen și a pH-ului acid natural. Unele loturi de miere au demonstrat o activitate antimicrobiană suplimentară, unică pentru soiul Manuka; această trăsătură suplimentară a fost denumită Factorul Manuka unic (UMF). Mierea de înaltă calitate, care demonstrează această trăsătură specială, este considerată miere de calitate medicală și a fost probata în testele laboratoarelor pentru a distruge chiar și microbii rezistenți la antibiotice.

Nu toată mierea de Manuka posedă trăsături speciale UMF. O mostră din fiecare lot de miere trebuie să fie supusă unei testări riguroase de laborator pentru a determina dacă lotul respectiv demonstrează proprietăți antiseptice în plus față de cele atribuite pH-ului peroxidic și acid. Doar aproximativ 10% din toate loturile produse sunt active UMF. Un lot produs într-o zonă într-un singur sezon poate fi UMF activ și un lot produs în aceeași zonă în anul următor poate să nu fie activ UMF. Nu este clar de ce numai câteva loturi în unele sezoane dezvoltă activitatea specială UMF. Toate loturile de miere care arată activitatea UMF sunt denumite UMF Manuka Money sau Healing Money, în timp ce loturile care nu dezvoltă nici o activitate UMF sunt denumite miere obișnuită. Este important să înțelegeți această distincție atunci când cumpărați această miere specială pentru utilizare terapeutică.

În efortul de a standardiza testele de laborator și de a proteja consumatorii de produsele contrafăcute, industria Manuka din Noua Zeelandă a format UMF Manuka Honey Association (UMFMHA). Toți producătorii acestei mieri trebuie să fie autorizați de această asociație. UMFMHA menține eșantioane din fiecare lot de miere produs, și efectuează testarea pe fiecare lot prin intermediul unei terțe părți pentru a determina activitatea UMF din lot. În plus, asociația stabilește, de asemenea, linii directoare privind etichetarea produselor relevante pentru a asigura un format simplu și standard de etichetă. În general, acest format impune ca toate produsele active manuka de miere să aibă un UMF urmat de un număr (de la 1 la 20) de pe etichetă. Numărul reprezintă activitatea UMF, iar 20 este cea mai activă. Deci o miere marcată UMF 5 are o activitate mai mică a UMF decât o miere marcată UMF15. Ca indicație, toate loturile care sunt UMF10 sau mai mari sunt considerate miere de Manuka calitate medicală. Standardele și procedurile de conformitate stabilite de UMFMHA sunt în plus față de procedurile regulate de siguranță alimentară administrate de guvernul din Noua Zeelandă.

Aborigenii din Noua Zeelandă au știut despre beneficiile extraordinare ale sănătății acestei miere speciale, de secole. Are o capacitate remarcabilă de a trata rănile atunci când este aplicată local. Compușii care alcătuiesc activitatea UMF a mierii sunt capabili să pătrundă adânc în piele pentru a neutraliza chiar și infecțiile adânci însămânțate. Mierea tinde, de asemenea, să stimuleze regenerarea tisulară; minimizând cicatricile. Această miere a fost de asemenea utilizată ca tratament pentru acnee și este, de asemenea, foarte benefică pentru tratarea infecțiilor dentare. După extracția dinților, sa demonstrat că aplicarea mierei reduce riscul de a dezvolta o priză uscată; care este o afecțiune dureroasă considerată a fi rezultata din dizolvarea prematură a cheagului de sânge după îndepărtarea dintelui. Există, de asemenea, dovezi care indică faptul că Manuka Honey poate ameliora ulcerul gastric. Trebuie să consultați întotdeauna cu un specialist în domeniul sănătății înainte de a utiliza mierea de Manuka pentru a trata orice stare de sănătate.

Prebioticele se găsesc în mierea de Manuka — și încurajează creșterea bacteriilor bune în tractul digestiv. Multe suplimente probiotice nu supraviețuiesc condițiilor acide ale tractului intestinal. Numai formele extrem de rezistente de bacterii, cum ar fi lactobacilii și bifidobacteriile, s-au dovedit a supraviețui, iar altele sunt susceptibile de a fi distruse de mediul extrem de acid în stomac.

Tractul gastrointestinal conține multe tipuri de bacterii benefice care ajută la reglarea digestiei și asigurarea unei sănătăți bune. Un tip este numit bifidobacterii. Cercetările au arătat că o modalitate de creștere a prezenței bifidobaccteriei este de a consuma alimente care conțin prebiotice, care ajută bacteriile bune să se reproducă și să crească. Mierea Manuka conține o varietate de substanțe care pot acționa ca un prebiotic și pot încuraja creșterea bacteriilor bune. Studiile au arătat că adăugarea de miere de Manuka in iaurt poate crește eficacitatea bacteriilor bune.

O dietă bogată în prebiotice ar trebui să conțină 7 g pe zi de inulină, găsită în ovăz, cicoare, banane, usturoi și ceapă. Prebioticele produse comercial, inclusiv brânzeturile și produsele lactate, pot fi utile. Anumite cereale pentru micul dejun și batoane de cereale au un prebiotic natural. Consumul de cereale, inclusiv grâul mărunțit și Cheerios, sa dovedit a crește două tipuri majore de bacterii prietenoase.

Unele tipuri de miere crudă, neprelucrată, are proprietăți prebiotice. Sănătatea începe printr-un sistem digestiv sănătos. Adăugați mierea de Manuka la dieta dvs. și vedeți beneficiile!

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store