Zomerse schrijfwedstrijd

Heerlijk! Je gaat met vakantie of op reis. Op je bestemming aangekomen is het precíes wat je ervan verwachtte: de zon schijnt, de sangria is koud en de calamares springen bij wijze van spreken zó uit de zee op je bord.

Maar… de plek waar je bent heeft een donkere kant. Er is iets duisters, iets wat zich net onder het oppervlak verscholen houdt. Je kunt het niet pakken maar het is er wel. Je slaapt niet meer en overdag sleep je je als een zombie door de dag heen.

Je twijfelt aan je eigen waarneming; ben je gek geworden door de verzengende hitte en het aanhoudende gezeur om aandacht van je partner? Het gekrijs van je kinderen? De vreemde keuken waardoor je darmen op hol zijn geslagen?

Wat is er aan de hand? Wat? Waarom? Waarom jij? Waarom nu?

De opdracht

Schrijf een kort verhaal van maximaal 500 woorden waarin de oplossing van het geheim onthuld wordt. Zorg dat er tenminste één dialoog in voorkomt en zorg ervoor dat je de setting beschrijft. Vermijd clichés en voor de hand liggende verklaringen!

Lever je verhaal in voor 1 september 2017 (info@queridoacademie.nl). De uitslag maken we bekend tijdens het Schrijfcafé van 14 september.

De winnaar mag twee boeken kiezen uit het lopende fonds van uitgeverij Querido.

De jury

Het verhaal wordt beoordeeld door Sophie Zijlstra, auteur van Querido, Annette Portegies, uitgever van Querido, en Hugo van Doornum van de Querido Academie.