Streef jij naar een Facebook bedrijfspagina met veel likes?

5 basisprincipes voor een uitstekende Facebookstrategie

Eerst goed luisteren

Interactie met je fans is essentieel bij het beheren van een Facebookpagina. Bij interactie hoort ook het luisteren. Zo kom je erachter wat je imago is en welke zwakke of sterke eigenschappen je dienst of product heeft. Fans gaan zich betrokken voelen. En daardoor bouw je loyaliteit op. Stopt het daar, hoor ik je denken. Nee: je krijgt waardevolle feedback voor verbetering. Daar kan de concurrentie alleen van dromen.

Community opbouwen

Vrienden, collega’s en klanten gaan het eerste duwtje in de rug geven. Dat doen ze door de pagina te liken. En op die kracht bouw je verder aan de community. Maak gebruik van technieken voor het optimaliseren van de Facebookpagina. Zo kun je de mensen of pagina’s taggen in foto’s die je deelt of die anderen hebben gedeeld. Wat écht gezellig en leuk wordt zijn de contests die je samen met je werknemers gaat bedenken en promoten.

Broadcasten…het aftellen is begonnen

De tijd is bijna rijp voor het echte broadcasten. Maak een plan voor het schrijven van een script. Zo creëer je content met het meeste effect. Het uitzendmoment wordt bepaald door onderzoek: wanneer is de aandacht van je bezoekers het grootst? En promoot de aankondigingen. Hoe meer mensen weten dat je broadcast, hoe groter het live-publiek zal zijn. Zie je al voor je dat het aantal likes explosief aan het stijgen is?

Content

De content die je creëert is entertaining, educatief of inspirerend. En dat is de sleutel tot succes. Je kunt veel meer doen dan alleen het plaatsen van je blog artikelen. En zo af en toe een linkje neer zetten naar je website. Verbreed je horizon door te letten op de lengte van de berichten, variatie, tone of voice en design. De richtlijnen voor hoge interactie met Facebook-fans zijn:

- Relevant blijven;

- Inspelen op emotie;

- Identificeren met de fans;

- Oprecht van de fans houden.

Converteren

In de laatste stap converteer je bezoekers van fans naar evangelisten. Dat doe je met effectieve call to actions. Effectief betekent dat je daadwerkelijk waarde toevoegt aan je klanten. Bijvoorbeeld met promo codes of coupons voor Fans en VIPs.

Rachid Rayani

Amsterdams Gouden Internet Marketeer

Bezoek onze website: www.passionate-marketing.nl