Waarom nieuwe klanten werven via Facebook niet lukt

Creatief nieuwe b2b en b2c klanten werven met content marketing

Wat is content marketing?

Vandaag de dag hoor je veel over content marketing. Iedereen praat erover. En op Wikipedia kun je genoeg informatie over het begrip vinden.

Maar veel marketeers hebben toch moeite met content marketing. Waarom, hoor ik je denken? Simpel. Het heeft te maken met twee aspecten:

· Onzekerheden bij de definitie van content marketing. Zoals Albert Einstein zei: ‘Als je iets niet eenvoudig kunt uitleggen, snap je het zelf niet.’

· Niet weten hoe het puzzelstukje in het grotere geheel past. Met andere woorden: je totale marketingstrategie. Het gevolg is het versturen van onduidelijke berichten naar de buitenwereld.

Wat betekent content marketing dan?

Hier komt-ie dan. Content marketing is niets meer en niets minder dan het inzetten van content om het (kern)product van een organisatie te verkopen. Of zoals Frankwatching het uitlegt: ‘’Met content marketing maak je relevante en waardevolle content die precies aansluit bij de behoeften van je doelgroep. Je zet het in voor branding en om meer klanten aan te trekken en te behouden’’.

Besteed jij optimale aandacht aan je klanten?

Zichtbaar worden én blijven in de digitale wereld is héél belangrijk. En dus hebben bedrijven content marketing nodig. Ik heb genoeg omzet en klanten, hoor ik je denken. Blijf lezen, ik ga ik jou wat over die wereld vertellen.

Zoals je weet is online een overvloed aan informatie beschikbaar. Ook voor je klanten. Zij doorlopen dagelijks honderden of zelfs duizenden berichten. En dat kunnen berichten zijn waar jij je ook mee bezighoudt. Denk aan: prijzenvergelijkingen, reviews lezen, marketingblogs lezen of e-mails beantwoorden.

Daarom is het voor marketeers extreem lastig om jouw bedrijf te promoten op het internet. We leven in een tijd waarin het aantal wifi-apparaten per huishouden stijgt. En alsof dat nog niet genoeg is, vinden gebruikers dat eigenlijk allemaal heel vanzelfsprekend. Zo heeft de consument 24/7 informatie in zijn broekzak. En kan hij elke minuut van de dag toegang krijgen.

Bezoekers maken online gebruik van verschillende apparaten. Maar ook van meerdere kanalen. Je kent ze wel. social media, jouw website, review pagina’s van Yelp en Google. En nog veel meer.

Dit betekent dat de aandacht verspreid is. En dat de kans dat jij hun aandacht krijgt zeer gering is. Maar er is nog hoop.

Je Content Marketing Strategie

Content marketing helpt om tot die ongeïnteresseerde bezoeker door te dringen. En al helemaal tot die consument die nog nooit over je heeft gehoord. Hoe? Bijvoorbeeld door thought leadership te tonen of om een thema te claimen. Zo maak jij onderscheid tussen jouw bedrijf en al die andere merken.

Welke content moet ik precies maken, hoor ik je denken. De content die je gaat creëren moet aan de volgende 3 punten voldoen:

· Waardevol

· Relevant

· Educatief

Een voorbeeld: Als je een koffiezaak hebt dan kun je gaan schrijven over bewezen gezondheidseffecten van ‘het zwarte goud’.

En nu de vruchten van content marketing plukken

Op deze wijze gaan consumenten jou vertrouwen. En je producten. Dan gaan ze kopen. Na de aankoop gaan ze hun ervaringen delen. Vervolgens gaan hun familieleden, vrienden en kennissen ook kopen. En ga zo maar door.

Dit gebeurt op alle wifi-apparaten. En op een social media kanaal als Facebook. Zie je het aantal likes al explosief stijgen?

Rachid Rayani

Amsterdams Gouden Internet Marketeer