3 motive pentru care afacerea ta are nevoie de promovare in Social Media

Retele sociale nu au fost dintotdeauna o unealta de marketing. Cand a aparut Facebook, era vazut mai mult ca un trend, o forma de a-ti pierde timpul pe internet si a socializa, fara a se gandi cineva ca va deveni un mijloc prin care sa iti dezvolti afacerea, mai ales ca au existat multi care se indoiau de acest lucru.

Timpul a dovedit celor mai sceptici ca se inseala. In ziua de azi, tot mai multi oameni au conturi pe retelele sociale, in special pe Facebook.

Astfel ca social media a devenit un mediu propice marketingului, o unealta care ofera multe detalii legate de consumatori. Nu mai exista indoiala ca o promovare pe retelele sociale este vitala pentru afacere.

Conform studiilor, 70% din utilizatorii Facebook se logheaza in cont zilnic. Agentia re7consulting - agentie promovare online te ajuta sa intelegi motivele pentru care trebuie sa-ti promovezi afacerea in Social Media.

Iata cateva motive pentru care este esential ca promovarea pe retelele sociale sa faca parte din strategia ta de marketing:

#1. Creste vizibilitatea marcii tale si increderea

Realitatea este ca in ziua de azi potentialii clienti fac cercetare in mediul online inainte de a efectua o achizitie.

Unde se vor uita? Bineinteles ca Google este numarul 1 in cautari, dar foarte multi se orienteaza si catre Facebook, pentru a vedea produsele si activitatea sociala a afacerii respective.

Asadar nu este important doar sa fii prezent pe Facebook si alte retele sociale, ci si sa fii activ, sa ai mereu oferte pentru utilizatori si sa incerci sa intretii o relatie cu ei.

#2. Creste rata conversiei pe site

Marketingul in social media iti permite sa te conectezi cu potentialii clienti la un alt nivel.

Cu alte cuvinte, retelele sociale ii ofera afacerii tale o personalitate, lucru care in mod natural duce la o loialitate mai mare asupra brandului si astfel la o rata a conversiei mai mare.

In plus atunci cand oamenii distribuie postarile tale si scriu comentarii, ofera celorlalti imaginea ca afacerea ta are clienti care o cunosc, le place si au incredere in ea si in produsele/serviciile oferite.

Retelele sociale sunt un instrument excelent pentru a atrage lead-uri, pentru a creste traficul si pentru a-ti promova ofertele catre o audienta larga.

Conversiile pe site vor creste pentru ca te poti promova unei audiente targetate, direct interesata de ceea ce oferi.

#3. Iti cunosti cumparatorii mai bine

Un avantaj al retelelor sociale este ca genereaza informatii in timp real. In fiecare zi, au loc interactiuni noi de-a lungul lui Facebook si Instagram.

Nu mentionam de alte retele sociale pentru ca la noi in tara aceste doua retele sociale sunt principalele folosite pentru marketing, in special Facebook.

Poti afla despre cumparatori diferite date: in ce localitati se afla, intre ce grupe de varsta, ce dispozitive de acces online au, daca sunt femei sau barbati si ce interese au.

Stiind aceste date, este mai usor pentru tine sa targetezi audienta specifica si sa te ajute sa iti adaptezi produsele la nevoile cumparatorilor.

Nu risca sa pierzi potentiali clienti doar pentru ca nu doresti sa te promovezi pe social media sau nu stii ca exista aceasta posibilitate.

De asemenea, pentru creste efecte promovarii online, agentia re7consulting te ajuta sa intelegi si cum poti sa-ti stabilesti strategia de content marketing.


Despre re7consulting Romania - agentie promovare online:

Agentie de marketing online din Bucuresti care ofera servicii de promovare online si servicii de optimizare SEO complete, implementarea de campanii PPC - Google Adwords si Facebook Ads, campanii pentru bloggeri si campanii de advertoriale optimizate SEO.