Agentia re7consulting iti prezinta cateva greseli de marketing online pe care le poti evita!

Indiferent ca esti om de marketing sau un antreprenor ce doreste sa isi promoveze afacerea, ocazional toata lumea face greseli atunci cand este vorba de campaniile de marketing online, mai ales daca acestea nu aduc rezultatele dorite.

re7consulting Romania - agentie promovare online din Bucuresti iti explica cum te poti asigura ca urmatoarea campanie de marketing online nu va esua, evitand sa faci urmatoarele greseli:

1. Nu targetezi audienta potrivita - Chiar daca o afacere creeaza cel mai bun si util continut, ea va pierde o oportunitate imensa daca nu va promova continutul respectiv unei audiente potrivite. Cel mai important este sa iti cunosti audienta!

Si pentru ca interesele consumatorilor se schimba permanent si tu trebuie sa testezi mereu pe diferite audiente pentru a vedea care este cea iti aduce cel mai bun rezultat.

Nu te limita la diferentierea consumatorilor doar pe sex si varsta, ci si pe interese si comportament. Foloseste-te de codurile de pixeli pentru a te adresa persoanelor care ti-au vizitat site-ul sau care s-au inscris in listele de newletter.

2. Ignori SEO - optimizarea SEO in sine nu aduce vanzari, dar asociat cu un design al site-ului orientat catre o experienta a utilizatorului cat mai placuta si usoara, cu un continut util si cautat de consumatori si cu o cerere pe piata a produsului/serviciului oferit, te poate ajuta sa iti cresti vizibilitatea marcii si sa aduci trafic de calitate pe site, trafic ce se poate transforma in clienti.

3. Nu ai o strategie de social media - Pana in anul 2020 se preconizeaza ca principalul canal de vanzari in mediul online va fi social media, iar motorul de cautare va cadea pe locul 2. Ce trebuie sa faci? Sa nu subestimezi retelele sociale, ci din contra sa faci din ele o prioritate si sa fii rabdator.

De asemenea, poti realiza si implementa strategia de content marketing pentru a avea constant continut util si relevant pe care sa-l distribui pe retelele sociale.

4. Nu ai un obiectiv clar al campaniei respective - Fara un obiectiv masurabil, este destul de greu sa afli in ce masura ai reusit sa iti returnezi investitia sau sa afli ce beneficii ai avut dintr-o campanie de vanzare a unui produs/serviciu sau orice fel de campanie.

Ca sa poti determina daca ai avut succes trebuie sa iti stabilesti obiectivul (vanzare, contactare, descarcare a unui produs, inscriere la ceva anume, etc) si sa te asiguri ca instalezi un cod de urmarire raportat la acest obiectiv specific. Urmareste rezultatele si trage concluzii.

5. Folosesti aceleasi tactici pe canale diferite — Facebook, Google, Email Marketing, Blog - canale diferite, strategii diferite. Studiaza competitia si invata de altii, nu ezita sa folosesti umorul, testeaza diferite abordari.

6. Nu testezi — Probabil ca ai auzit de A/B testing. Fiecare consumator raspunde diferit la un anumit gen de promovare.

Un subiect de newsletter va fi considerat interesant de consumatorul A, dar nu si de consumatorul B sau C.

O imagine a unui produs va atrage mai multe click-uri decat o alta imagine a aceluiasi produs.

Testeaza mesajele de promovare, audienta, imaginile, continutul. Testeaza cat mai mult si apoi masoara rezultatele pentru a vedea care este cea mai potrivita abordare.

Aceste greseli sunt cel mai des intalnite in cadrul celor care fac campanii de marketing online, si, chiar daca ai facut aceste greseli, important e sa inveti din ele si sa le eviti pe viitor.