Cum te poate ajuta optimizarea SEO sa iti cresti vanzarile?

In trecut, cele mai eficiente strategii de marketing erau panourile publicitare, reclamele TV, ziarele si revistele locale etc.

Acestea nu doar ca erau si inca mai sunt destul de costisitoare, dar rezultatele apareau mai greu si erau dificil de contorizat. De cand am intrat in era internetului, cu fiecare an care a trecut, piata de marketing s-a mutat in mediul online.

Indiferent ca folosesc un calculator, un laptop sau un telefon, majoritatea utilizatorilor de internet, cauta in mediul online produsele si serviciile de care au nevoie. S-a ajuns intr-un punct in care se poate spune cu precizie ca daca afacerea ta nu se regaseste in mediul online, atunci nu poate avea succes.

Optimizarea SEO sau optimizarea pentru motoarele de cautare reprezinta o serie de tehnici si strategii care pot fi efectuate si care te pot ajuta pe tine, ca afacere, sa apari in rezultatele cautarilor pe care le fac utilizatorii pe internet. Procesul de optimizare SEO imbunatateste vizibilitatea site-ului tau pe Google.

Una dintre cele mai importante tehnici de optimizare SEO este strategia de content marketing: On-site / Off-site. Aceasta te ajuta sa-ti stabilesti continutul pe care il vei posta constant pe site-ul (blogul) afacerii tale, dar si continutul pe care il vei realiza pentru realizarea de backlink-uri de calitate catre site-ul tau pe cuvinte cheie relevante.

Optimizarea SEO nu poate crea cerere acolo unde nu exista. Dar facuta corect, optimizarea SEO iti poate aduce vizitatori noi pentru afacerea ta, vizitatori pe care sa ii poti transforma in clienti.

Din perspectiva unui branding, Google este un loc puternic unde trebuie sa apari. Din punctul de vedere al afacerii, o listare in primele rezultate organice din prima pagina Google iti poate aduce trafic catre site-ul unde sunt prezentate serviciile si produsele tale.

Si cu cat ai mai mult trafic (de calitate), cu atat ai mai multi vizitatori care se pot transforma in lead-uri (potentiali cumparaturi) si la final in cumparatori.

Toti pasii care sunt inclusi in procesul de optimizare SEO au ca scop cresterea naturala a vizibilitatii site-ului in cautari, vizibilitate care la inceput nu poate exista decat cu ajutorul reclamelor platite.

Ca un serviciu de optimizare SEO sa aiba succes si sa te ajute in cresterea vanzarilor exista 3 factori pe care ai putea sa ii ai in vedere: design-ul site-ului sa ofere o experienta placuta si facila utilizatorului (mai ales magazinele online), preturile la produsele care se gasesc si in alte locuri sa nu fie cu mult mai mari (orice cumparator, indiferent daca are sau nu bani va face o cautare de preturi estimative inainte sa cumpere) si sa existe o piata de cumparatori pentru produsul/serviciul oferit.

Optimizarea SEO in general incepe sa produca rezultate dupa cel putin 3 luni pentru unele afaceri, pentru altele chiar 6 luni. Exista diferente mai ales din cauza faptului ca in fiecare industrie exista competitie si cerere diferita.

O data ce procesul SEO s-a demarat, vei observa rezultatele bune de la luna la luna.

In cazul in care te gandesti ca optimizarea SEO este un proces inutil, va trebuie sa iti reconsideri parerea: 93% din experientele online incep cu o cautare in cadrul motoarelor de cautare de tipul Google sau Yahoo; 60% din clickurile organice merg spre primele 3 rezultate in cautari si 75% din utilizatori nu mai trec de prima pagina a rezultatelor pentru anumite cautari, insa exista si cautari pentru care utilizatorii ajung si pe pagina 5 din Google pentru a gasi produsele sau serviciile pe care acestia le cauta.

re7consulting Romania - agentie promovare online pentru afacerile care doresc servicii complete de promovare online!

Contacteaza agentia re7consulting din Bucuresti pentru o analiza SEO gratuita!