Superdorstlessende zomerdrankjes

Tip: Like ons op Facebook en Instagram.

Het is zomer en daarom hebben we zin in iets fris, kouds en heerlijks. Bij De Real Meal Revolutie rennen we daarvoor natuurlijk niet naar de supermarkt, maar maken we onze dorstlesser zelf. Dat is veel lekkerder en ook gezonder, want je beslist zélf wat je binnenkrijgt, zonder vreemde toevoegingen en conserveringsmiddelen. Hieronder vind je onze favoriete zomerdrank-ideeën!

Dorstlessende zomerdrankjes

 1. Spa rood plus
  Giet bruisend mineraalwater in een groot glas met ijs, plakjes aardbei en basilicum. Roer door elkaar en laat het even staan zodat de smaken zich kunnen vermengen. Ook lekker: 
   ★ Bruiswater met frambozen en een half vanillestokje dat je over de lengte open hebt gesneden. 
   ★ Bruiswater met komkommer en tijm.
 2. Fris sprankelwater
  Vul een grote karaf met schijfjes limoen, citroen, komkommer en een takje munt. Vul de karaf met water en zet ‘m minimaal 24 uur in de koelkast. 
  Drie variatietips:
   ★ Water met bosbessen met een takje munt
   ★ Water met parten venkel en citroen
   ★ Water met citroen en gember
 3. Zelfgemaakte ijs-thee
  Zet een pot thee en giet deze over glazen die gevuld zijn met een flinke hoeveelheid ijsklontjes. Denk bijvoorbeeld aan: 
   ★ Rooibosthee met een kaneelstokje en een partje grapefruit
   ★ Kamillethee met kardemom en sinaasappelschil
   ★ Verse muntthee met partjes aardbei
   ★ Rooibosthee, een kaneelstokje, steranijs en bosbessen

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —-

Dit artikel is een vertaling van ‘Thirst-quenching Banting drinks for summer’, dat werd gepubliceerd op de internationale website van De Real Meal Revolutie.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — -

Over Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk. Het nieuwe eten volgens De Real Meal Revolutie (midprice editie van de RMR, à € 17,50. Nu in de winkel):

‘Vet is lekker en geeft langdurig energie. Koolhydraten stimuleren je hongergevoel juist en leiden tot de aanmaak van insuline, dé veroorzaker van obesitas en diabetes en tal van andere ziektes. Deze wijsheid heb ik uit de bestseller Koolhydraatarm, suikervrij vetrijk. Het nieuwe eten volgens De Real Meal Revolutie van wetenschapper Tim Noakes. Ik heb alle suikers en koolhydraten inmiddels vervangen door vetrijke en gezonde producten.’ — Pieter van den Hoogenband

‘Tim Noakes durft op de barricaden te staan met een revolutionaire boodschap: we worden niet dik en ziek van te veel eten maar juist van verkeerd eten. In dit boek wordt dat in toegankelijke taal uitgelegd. Heerlijke recepten met prachtige foto’s laten zien wat wél gezond is.’ — William Cortvriendt, arts en auteur van o.a. Hoe word je 100?

‘Het boek van Tim Noakes bewijst dat gezonde voeding lekker en gemakkelijk te maken is.’ — Hanno Pijl, hoogleraar diabetologie en internist

Meer informatie vind je hier.

© Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk. Het nieuwe eten volgens De Real Meal Revolutie

Over Super eten voor superkinderen (nu in de winkel, €29,99) — met meer dan 150 nieuwe recepten.
Vraag jij je ook weleens af wat je vandaag weer moet koken? Wat je kinderen op een bepaalde leeftijd aan voedingsstoffen nodig hebben? Hoe je je kinderen gezond kunt laten eten van gerechten waar je zelf ook van geniet? Super eten voor superkinderen geeft je antwoorden en oplossingen.

We worden tegenwoordig overspoeld door voedingsadviezen. Voor welwillende maar drukbezette ouders is het niet eenvoudig om daar wijs uit te worden. ‘Echt eten’-experts professor Tim Noakes en chef-kok Jonno Proudfoot schreven eerder de internationale bestseller De Real Meal Revolutie. Samen met kinderdiëtiste Bridget Surtees bieden ze nu praktische én wetenschappelijk onderbouwde adviezen speciaal gericht op voeding voor kinderen.
In Super eten voor superkinderen vind je naast deskundige informatie ook handige schema’s, praktische tips en meer dan 150 recepten, van ontbijt en meeneemlunches tot lekker gezonde toetjes en traktaties. Voor gevarieerd en vers eten geldt: jong geleerd, is oud gedaan. Super eten voor superkinderen is een wake-upcall voor ouders van nu, maar vooral een smaakrijk receptenboek en steun in de rug. De ultieme gids om samen bewust en gezond te genieten.

Meer informatie vind je hier.

© Super eten voor superkinderen
One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.