Kun influenssa saapuu kylään

Influenssa on tujumpi versio tavallisesta kausiflunssasta. Se vie yleensä koko perheen mukanaan. Kaikki saavat jonkinmoisia oireita, toiset enemmän ja pidempään ja toiset säästyvät pelkällä yskällä tai muutaman päivän kuumeella. Influenssaan liittyy yleensä monta päivää kestävä korkea kuume, lihaskivut, kova päänsärky, vatsaoireet ja kova yskä. Influnessan hoito kasvattaa kärsivällisyyttä, pysähdyttää koko perheen, tekee hiljaiseksi. Koti täyttyy uusilla trendituotteilla: nenäliinat, hunaja, mintut, carmolis, inkivääri, erilaiset yrttiteet. Ja nenäkannu :)

Meidän perheessä sairastui ensimmäisenä tyttäreni. Hänellä oli korkea kuume seitsemän päivän ajan. Hän oli uupunut ja osasi viettää kaiken aikansa joko sängyssä tai sohvalla. Saanalla on synnynnäinen sydänvika, hän on viisas nuori nainen ja osaa levätä kun on sen aika. Hän ei halunnut ottaa särkylääkkeitä. Homeopaattisesti hoidin häntä korkealla belladonnalla ja phosphoruksella ja välillä annoin spectrumia tai gelsemiumia uupumukseen. Saana kaatui sänkyyn kesken Peter Panin, musikaalin, jossa hän ja isoveli näyttelivät. Saana pääsi lavalle 2,5 kertaa 10 näytöksestä. Influenssa riehui myös Aleksanterin teatterin kulisseissa sekä kuumeena että vatsatautina kaataen näyttelijöitä.

Itse sairastuin viimeisen Peter Panin aamuna. Poikani terveenä pitäminen oli top priority tyttäreni sairastumisen jälkeen. Hän näytteli Peter Pania ja hän lauloi ja tanssi 10 näytöksen ajan. Hän jaksoi hienosti ja sairastui vasta päätösbileissä. Poikani oli kuumessa joulun yli ja hoidin häntä samalla tapaa kuin tytärtäni. Lisäksi annoin hänelle kurkkukipuun mercurius solubilusta. Jännä yhteen sattuma, planeetta mercurius lähti perääntymään samana päivänä, 19.12.16.

Oma sairastaminen ei mennyt yhtä helposti kuin lasten. Suutarin lapsella ei ole kenkiä, homeopaatin on välillä vaikea hoitaa itseään. Pyysin viikon kuluttua sairastamisesta kollegalta apua ja se oli käännekohta sairastamiselle, kiitos Satu Järvilehto ❤

Olen sairastanut sikainfluenssa ja hinkuyskän lasteni kanssa. Kaikki ovat olleet kovia tauteja ja kestäneet kauan ja paljon voimia. Tämä influenssa veti kyllä voiton. Pahinta oli kova kuume ja yskä, joka romahdutti koko kehoni. Yskin kylkiluut pois paikoiltaan, niskani jumiin, kohdun romahduspisteeseen. Kävin eilen osteopaatilla ja hänen diagnoosinsa oli jopa, että koko selkäranka ja rintaranka on täysin vinossa. Ja että kohtu roikkuu kuin pannukakku. Kiitos Hanna Kärävä ❤ kun suoristit minut jälleen kerran ❤

Pahinta yön yksinäisinä tunteina oli mielen synkkyys. Pelkäsin tulipaloa ja huolehdin lasten selviämisestä. Epätoivo ja kuolema kävivät monesti kylässä. Yhtenä yönä kuume ja niskakipu oli niin kova, että luovutin. Olin varma, että en näe aamua. Heräsin niin, että oikea käsi oli kylmä ja jäykkä. Pelkäsin menettäneeni sen. Olotila oli kuin ulkopuolinen “virus” olisi kaapannut mieleni, en tunnistanut itseäni tai ajatuksiani. Samana päivänä kävin lääkärissä kuunteluttamassa keuhkot ja tsekkaamassa CRP:n. Kaikki oli kunnossa. Minä en.

Käytin itse monia homeopaattisia lääkeaineita. Belladonna, Phosphorus, Causticum, Kali Carb, Gelsemium, Spongia, Drosera, Antimonium Tartaricum, Eupatorium Per. Kaikki tekivät jotain, mutta vähän. Kokeilin eri vahvuuksia.

Influenssan estona suosittelen kuurina D-vitamiinia. Lisäksi influenssan aikana itse käytin C-vitamiinia, smoothietaita, joissa paljon super foodeja, inkivääriä, sinkkiä. Suosin itse nestemäisiä vitamiineja, käytän Fitlinen tuotteita. Näillä vitamiineilla ja homeopatialla saimme myös siirrettyä poikani influenssaa, kunnes Peter Pan oli ohi.

Sitten päätin lähteä Kuusamoon ja vaihtaa maisemaa. “Kuolinvuoteeni” näkeminen masensi mieltäni, koska oikeasti luulin, että en parane tästä koskaan. Samalla oivalsin kokeilla uudelleen Hepar Sulphuricumia. Se taittoi influenssan selkärangan. Niska aukesi, yskä helpotti ja mieli avautui. Samalla vaihtui vuosi ja uskon, että energiat kevenivät. Vaikka mercurius vielä perääntyykin.

Tänään lähden lämpimään saattamaan tämän taudin Arabian mereen. Halusin jakaa teille kanssakulkijoille muutamia vinkkejä, jos olette influenssan kourissa. Tässä muutama hyvä lääke tämän influenssan hoitoon. Älkää luovuttako !

Aconitum: Influenssan ensioireet. Ensimmäiset vilunväreet ja aivastelu. Korkea kuume nousee nopeasti ja yllättäen. Takana voi olla vilustuminen tai paleltuminen.

Antimonium tartaricum: Yskä kuin tervaa. Yskä, yskä ja lopulta oksennut, jossa limaa.

Arsenicum album: Kuoleman pelko. Vilunväristykset. Vatsaoireet, ripuli, oksentaminen. Vaikea hengittää, astmaattiset oireet varsinkin yöllä sängyssä. Kova nuha ja yskä. Voi olla ihottuma influenssan aikaan.

Belladonna: Influenssan ensioireet. Kuuma pää, kylmät raajat, korkea kuume nousee nopeasti. Silmät tuijottavat, erilaisia pelkoja ja harhoja kuumeessa, kuiva ja haukkuva yskä. Kova päänsärky, jossa pulsoiva, täysi tunne päässä.

Drosera: Kova, kutittava yskä, joka tulee kohtauksina.

Eupatorium perfoliatum: Korkea kuume. Kova kuiva yskä. Tunne kun luita sahattaisiin poikki. Erilaiset nivel ja luukivut influenssan yhteydessä.

Ferrum phosphoricum: Korkea kuume, mutta silti jaksaa toimia. Verenmaku suussa, ysköksiä, nenäverenvuotoja nuhan kanssa. Voi olla keuhkoputken tulehdus, kova päänsärky ja kova kurkkukipu.

Gelsemium: Korkea kuume ja uupunut olo. Kylmän väreet selkärangassa. Raskas olo koko kehossa ja kova päänsärky, joka tuntuu kuin olisi vanne pään ymärillä.

Hepar sulphuricum: Kurkkukipu, kuin jotain olisi jäänyt jumiin kurkkuun. Kylmä olo, nukkuu peitto korviin saakka vedettynä. Pipo päässä sisällä. Kylmä ilma tai viima aiheuttaa yksää. Herkkä kaikelle. Mieli on ärtyinen ja epätoivoinen, erityisesti yöllä. Niskakipu ja niskajumi.

Mercurius Solubilis: Kova kurkkukipu. Kaikki oireet pahempia yöllä. Poskiontelon / keuhkoputken tulehdus. Paljon keltavihreää räkää. Kuumeinen olo, mutta ei välttämättä korkea kuume.

Spongia: Kuiva yskä, spasmodinen yskä. Vaikea hengittää kuin olisi sieni keuhkoissa.

Influenssan hoito on tilannekohtaista. Itse käytän korkeampia potensseja ja toistan niitä useammin. Voit joutua käyttämään monia lääkeaineita taudin aikana. Influenssan hoito vaatii usein homeopaatin puoleen kääntymistä. Homeopatiakeskus 10M:ssä päivystää akuuttipuhelin. Soita ihmeessä sinne ja kysele akuuttia konsultaatiota. p. 045–1619896

Vaikka oma hoitoni oli haastavaa, moni muu on saanut suuren avun ja välttynyt jälkitaudeilta. Ja itsekin lopulta löysin sen oikean lääkkeen ❤Rakastan homeopatiaa, koska se toimii !

#homeopatiainfo #purppuranka #homeopatiainfluenssa #akuuttihomeopatia #homeopathyrocks #homeopatiatoimii #akuuttipuhelin #homeopatiakeskus10M #well10M

--

--

--

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Reeta Pohjonen

Reeta Pohjonen

More from Medium

Extreme Bearish Sentiment, US Stocks vs The World, Chinese Shipping at a standstill

Extreme Bearish Sentiment, US Stocks vs The World, Chinese Shipping at a standstill

Week 9 Discussion and Reflection

In 8 years, 95% of current NFT projects will be worthless.

Why crypto will flip the world (and why you should keep tabs on it too)