Kasteinen elokuun ruusu ❤

Ruusun tarina

“Lovers don’t finally meet somewhere. They are in each other all along.” -Rumi

Oletko kasvattanut ruusuja? Jos olet, tiedät mistä kerron. Vaikka et, voit silti tuntea sen maagisen tuoksun. Ruusun taika on mystikoille tuttu. Kuuletko sinä kutsun ?

Kuvassa vaaleanpunaisen ruusun terälehdillä on kastepisara yön jälkeen. Se on ruusu täydessä loistossa, täydessä kukassa, rakkauden täydessä hekumassa. Kastepisarat ovat rakkauden nestettä avonaisessa syleilyssä, mystisen yön jälkeen.

Haluan kertoa sinulle ruusuista. En tiedä miksi, mutta olen aina häkeltynyt niiden edessä. Ja koska olen kuullut kuiskauksen.

“Jos haluat olla päivän onnellinen, juo itsesi humalaan. Jos haluat olla vuoden onnellinen, mene naimisiin. Jos haluat olla koko elämän onnellinen, aloita puutarhanhoito.” -vanha kiinalainen sananlasku.

Olen kokeillut kaikkia ja puutarhanhoito on talvesta huolimatta kestävintä noista.

Matka pienestä nupusta lakastuneeseen ruusuun on eksistenssin huikea kasvutarina. Se on mystinen kehitystarina, tanssiva ja syklinen muodoltaan. Sitä voi verrata kuun kiertoon, naisena olemiseen, rakkaustarinaan, luonnon kiertokulkuun…

Se on kuin intohimoisten rakastajien ensi kohtaaminen yössä, kietoutuneet useat orgasmit ja kiihkeät jäähyväiset auringon ensi säteiden tanssiessa aamukasteen yllä. Ensi rakkaus on kuin nuppu. Matka kohti tuntematonta. Ystäväni lapsi kuvasi sitä hyvin, kehossa sattuu kun on niin ikävä. Ihania uusia tuntemuksia, joita ei voi järjellä selittää. Silti se on niin houkuttelevaa, että sinne yksi toisensa jälkeen hyppää.

Kun opiskelin yleistä kirjallisuustiedettä, törmäsin ranskalaiseen feministifilosofiin Luce Irigarayhin. Hänen teoksensa ja ajatuksensa rakkaudesta kutkuttivat minua. Käytin hänen teoksiaan tutkiessani Paulo Coelhon “Portobellon noitaa”, rakkauskäsitettä ja kohtaamisia kirjassa.

”Rakastajat antavat toisilleen elämän, ennen kuin minkäänlaista jälkeläisten siittämistä tapahtuu. Rakkaus hedelmöittää heidät kummatkin heidän kuolemattomuutensa luomiskertomuksessa.”- Luce Irigaray, Sukupuolieron etiikka.

“Sukupuolieron etiikka” teos on kirjoitettu ruusun muotoon. Ruusu monessa kirjallisuudessa symboloi rakkautta. Ruusuun Irigarayn kirjoituksessa liitetään huulet, jotka taas liittyvät naisen kaksiin huuliin. Irigarayn ajattelu ei ole lineaarista ja siksi monien mielestä vaikeata hahmottaa. Hänen originaali ajattelunsa on aiheuttanut myös akateemisessa maailmassa hämmennystä.

Ruusujen tuoksu on huumaava. Oma suosikkini on keltapinkki ruusu. Pidän myös katujenvarsissa kasvavista pensaista, joissa aniliininpunainen ruusuu huumaa ohikulkijan. Tässä ruusussa myös marjat ovat mitä parhaimmat !

Äitienpäivä ruusukylpy ❤

Äidiksi syntyminen voi olla kuin Ruususen tarina. Löydät prinssin, rakastut, tulet raskaaksi ja synnyt äidiksi. Tie on ruusuinen, herkkä, kaunis ja välillä piikikäs. Ruusun terälehti tuoksuu ja tuntuu samalta kuin vastasyntynyt äiti. Huumaavalta. Sen pehmeys on kuin imettävä rinta. Samettinen. Sen pistävät piikit ovat kuin synnytyksen tuska vastasynnyttäneen kehossa. Raaka ja kaikkensa antanut. Kuin rakastaja samettisessa yössä.

Riemastuin lukiessani uuden kuun kunniaksi Kirsi Halla-Seppälän astrologista tulkintaa lokakuulle. Tiedossa on rakkauden ja kauneuden kuukausi. Aah, ei ihme, että herkät ruusuni uudelleen kukkivat pihalla. Puhukaa, kuunnelkaa ja antautukaa ruusujen ja rakkauden magialle !

“Rakkaus on ehdottomasti tämän kuukauden kuumin aihe. Vaa’an oma hallitsijaVenus on uudenkuun kartalla intensiivisessä, salamyhkäisessä ja intohimoisessaSkorpionissa. Sen lisäksi tämä rakkauden, arvojen ja kauneuden planeetta Venus on sekä Neptunuksen että Pluton hellässä huomassa, tehden harmoniset kulmat näille kartan mystikkoplaneetoille. Rakkaudesta on siis kysymys, ja sen suhteen on lokakuu anteliaalla päällä. Mitä rakkaus sinun elämässäsi tällä hetkellä tarkoittaakaan, nyt on mahdollista mennä sen suhteen syvemmälle.”

http://kirsihallaseppala.fi/uudenkuun-ajankuva-1-10-30-10-2016/

Keltapinkki ruusu mystikon syleislyssä

--

--

--

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Reeta Pohjonen

Reeta Pohjonen

More from Medium

My View: How developing more at-home diagnostic tests can improve patients’ lives — Phoenix…

After two months in the forest…

Eugenics at UC Berkeley and Beyond-