Jaamme koulustamme valmistuneen homeopaatin Danielan mietteitä opiskelusta vuodelta 2016.

MITÄ HOMEOPATIA ON JA MITEN SITÄ OPISKELLAAN?

Klassinen homeopatia on alunperin saksalaisen läärin ja kemistin Samuel Hahnemannin kehittämä systemaattinen ja luonnonmukainen hoitojärjestelmä, jossa ihminen nähdään kehon ja mielen kokonaisuutena. Hoito on yksilöllistä, se huomioi oireiden syyt ja tukee kehon omia puolustus- ja paranemismekanismeja. Maailmanlaajuisesti yli 200 miljoonaa ihmistä käyttää homeopatiaa vakituisesti ja useissa Keski-Euroopan maissa sitä käytetään laajasti koululääketieteen rinnalla. Kyseessä ei ole modernia koululääketiedettä korvaava vaihtoehto vaan täydentävä hoitomuoto.

Homeopatia on tehokas, turvallinen ja lempeä hoitomuoto, joka perustuu samankaltaisuuden lakiin.Luonnonaineita, jotka aiheuttavat oireita terveessä ihmisessä, voidaan käyttää samankaltaisten oireiden parantamiseen sairaassa ihmisessä. Yksinkertaistettuna esimerkkinä unettomuutta voidaan hoitaa homeopaattisella kahvilla.

Konsultaatiossa homeopaatti kartoittaa haastattelun, havainnoinnin ja terveystietojen avulla asiakkaan kokonaistilaa fyysisellä, emotionaalisella ja mielen tasolla ja valitsee homeopaattisen aineen, joka vastaa oirekuvaa. Homeopaattiset lääkeaineet valmistetaan kasveista, elänkunnasta ja mineraaleista ja ne ovat tutkittuja sekä turvallisia.

Homeopatian avulla voidaan helpottaa niin akuutteja flunssaoireita kuin monenlaisia kroonisia tiloja. Sitä kannattaa hyödyntää ensiavussa ja eri tilanteissa kuten esim. ruhjeiden hoidossa sekä toimenpiteiden ja leikkausten jälkeen tukemaan toipumista. Maailmalla lukuisat urheilijat käyttävät homeopatiaa urheiluvammojen hoidon tukena koska se nopeuttaa niiden paranemista. Henkilökohtainen kokemukseni homeopatiasta on, että se on loistava tapa ylläpitää fyysistä ja myös henkistä hyvinvointia!

MISSÄ JA MITEN HOMEOPATIAA VOI OPISKELLA?

Homeopaatin ammatinharjoittaminen vaatii vuosien tiiviin opiskelun. Itse opiskelen Transformational School of Homeopathy (TSH) koulussa Helsingissä. Se tarjoaa Suomen laajimman ja kansainvälisimmän klassisen homeopatian koulutuksen ja on tällä hetkellä maamme ainoa homeopatiakoulu, jonka opetusohjelma täyttää ECCH :n (European Central Council of Homeopaths) koulutuskriteerit. Lähiopetusluennot pidetään viikonloppuisin noin kerran kuussa, joten opiskelu on mahdollista myös työn ohessa.

Koulu sijaitsee idyllisessä puuhuvilassa Helsingin Kaivopuistossa. Samoissa tiloissa toimii myös Hyvinvointikeskus WellB.

TSH:ssa voi opiskella nelivuotisen diplomihomeopaatin tutkinnon tai yksivuotiset homeopatian perusopinnot. Diplomihomeopaatin tutkinto suoritetaan neljän lukuvuoden kokonaisuutena, joka käsittää homeopatian filosofian, metodologian, lääkeaineiden (Materia medica), oirehakemiston (Repertory) sekä itsekehityksen ja terapeutin taitojen syventävät opinnot.

Opiskelijan on myös suoritettava vaadittavat peruslääketieteen opinnot (anatomia, fysiologia, tautioppi) sekä ensiapukurssi. Etäopiskelutunteja vaaditaan vuodessa noin 600 ja joka kuussa on eri aihealueita käsitteleviä kotitehtäviä sekä ratkottavia potilascaseja. Tärkeä osa opintoja on Opetusklinikka, joka pidetään koulun yhteydessä. Valmistumiseen tarvitaan 250 klinikkatuntia. Kuka tahansa voi tulla asiakkaaksi opetusklinikkaan, lisätietoja saa koulun kautta.

Jokaisen opiskelijan on lisäksi suoritettava vähintään kymmenen omaa harjoituspotilascasea. Oppilas tekee itsenäisesti haastattelut, analyysit, homeopaattiset lääkeainevalinnat ja hoitosuunnitelmat ja käy ne läpi kokeneen homeopaatin kanssa, joka ohjaa opiskelijaa casen etenemisessä ja asiakkaan hoidossa. Tervetuloa harjoitusasiakkaaksi!

Opiskeluun kuuluu myös homeopaattisten lääkeaineiden valmistusmenetelmät ja eri annostelutavat.

Koulun opettajina toimii pitkän kokemuksen omaavia Suomen eturivin homeopaatteja. Vuosikurssimme on ollut todella etuoikeutettu ja olemme saaneet ammentaa oppeja monilta kansainvälisesti arvostetuilta homeopaateilta kuten Jeremy Sherr, Sue Armstrong, Misha Norland, Arjen Pasma ja Linda Gwillim. Syksyllä 2016 opintoihin kuuluu 3 päivän seminaari 28.10–30.10 jossa luennoi Homeopathy Research Instituten tutkija Petter Viksveen sekä intialainen Divya Chhabbra.

Odotan aina innolla kouluviikonloppuja, koska niissä on rento ilmapiiri ja on mukava tavata opiskelijakavereita, vaikka pidämmekin yhteyttä lähes päivittäin facebookryhmän kautta. Lounastunnilla käymme usein syömässä ja viinilasillisella jossain lähialueen ravintolassa. Viime kouluviikonloppuna saimme nauttia Cafe Ursulan huikeasta merinäköalasta. Jos harkitset koulutusta, voin suositella sitä sinulle lämpimästi!

Kun aihe on kiehtova ja kiinnostava, en ole tullut laskeneeksi opiskeluun käytettyjen tuntien määrää! Alla näkyy kahden ensimmäisen opiskeluvuoden kirjat — ja lisää kertyy, koska rakastan kirjoja ja aiheesta on niin paljon mielenkiintoisia teoksia. Kirjoja voi myös lainata koulun kirjastosta. Nykyään en käytä vapaa-aikaani oikeastaan paljon muuhun kuin homeopatian ja hyvinvoinnin opiskeluun — niin kiehtovaa se minusta on :)

Alkuperäisen blogin löydät: Hyvinvoinnin Deli-blogista

Kirjoittanut: Daniela Salomaa, homeopatian opiskelija.

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
TSH Homeopatiakoulutus

TSH Homeopatiakoulutus

More from Medium

Skaterbirds bring the 90’s flow back to life!

Treasuries Threaten to Break Decades-Long Bullish Trend Line

A Deep Dive Into The @CSE_Elite Eight: The 8 That Remain

The Market Rarely Exists and What To Do About It