TETRAO UROGALLUS (METSO) TRITURAATIO

Mariann Tapiola, TSHhom

Keskeinen teema: voimakas maskuliinisuus

Affiniteetit: pää, niska lonkat, jalat, kädet, lihakset, nivelet, iho, hermosto; oikea, vasen — alternating sides

Modaliteetit: huonontaa: melu, hajut, valo — parantaa: ruoka, venyttely, nauru

Polariteettejä: connecting >< disconnecting

kaiken ymmärtäminen >< ei ymmärrä mitään

aistit yliherkät, avoinna >< tunnottomuus, eristäytyminen

kuumuus >< paleleminen/kylmyys

ruuan himo >< syömättömyys

osallistuminen >< välinpitämättömyys

yhdessä oleminen >< omat ratkaisut

väsynyt >< pirteä

melu >< hiljaisuus

kepeä >< raskas

tumma >< vaalea

Tein trituraation metsosta lopputyönä vuona 2015. Trituraatio tehtiin 8.2.2015 Transformational School of Homeopathyn tiloissa Helsingissä.

Trituraatiossa käytettiin ukkometson sulkaa, joka oli löydetty keväällä 2014 Satakunnasta pomarkkulaisesta metsästä, joka on vielä hyvin koskematonta suomalaista suokorpea. Sulassa oli Suomen suurimman metsälinnun energia ja vielä eläimen elinkulun vuoden voimakkaimpana aikana: soidinaikana.

Trituraatiota varten metson sulasta leikattiin eri kohdista ainesta niin sulan päästä kuin myös kovasta tyvestä. Nämä sekoitettiin maitosokerijauheeseen Alice Timmermannin trituraatio-ohjeiden mukaan. Triturointi tehtiin potensseissa C1-C5 ja paikalla oli 12 naispuolista osallistujaa.

Mariann Tapiola 2016

Yhteenvetona Tetrau Urogalluksen trituraatiossa tuli esiin monia tyypillisiä homeopaattisten lintulääkeineiden oireita kuten voimakas vapaudenkaipuu ja toisaalta valtavaa rajoittuneisuutta, matkustaminen, keveys, ylöspäin virtaava energia, näkö/näkeminen, suuri aistien herkkyys, liiallinen energia, kommunikointi, liikkuminen, himo ruokaan sekä kehon jäykkyyttä, puutumista ja kipuja pään, rinnan, selän ja raajojen alueella.

Metson teemoja:

Maskuliinisuus: ronskia maskuliinisuutta, halua kaahailla autolla kuin mies, tehdä päätökset muiden mielipiteistä välittämättä, pitää kiinni omista mielipiteistä, ärtyneisyyttä, jopa riidanhaluisuutta, halu kontrolloida kaikkea ja ottaa vetovastuu asioista, muista eristätyminen, muut eivät voi kiinnostaa vähempää. Fyysisesti koettiin voimakasta märkää haisevaa kainalohikoilua.

Business: kehiteltiin erilaisia businessideoita siitä, miten tehdään paljon rahaa ja kenen kanssa ne toteutettaisiin. Ajattelu oli hyvin lentävää ja luovaa. Jotkut tunsivat trituraation aikana itsensä hyvin voimakkaiksi ja itsevarmoiksi työelämässä ja kokivat, että voivat kontrolloida kaikkea ja ottaa vastuun asioista.

Matkustaminen: ajatuksia lähdöstä kaukaiseen maahan aloittamaan uusi elämä ilman paluuta takaisin. Ajatuksia lentämisestä ja lentokoneista.

Ruoka: hiilihydraattipitoista ruokaa himottiin kuten pizzaa, kermavaahtoa, vanilijakreemiä, laskiaispullaa ja leivoksia. Ryhmäläisten keskuudessa vallitsi suunnaton nälkä ja erityisesti himottiin pizzaa. Alkoholiakin haluttii: olutta, viiniä ja kuohuviiniä.

Miehet: Hjallis Harkimo, Freddy Mercury, Jeesus, Katto Kassinen. Trituraation aikana muutaman puoliso oli yllättänyt tekemällä ruokaa ja/tai siivoamalla, mitä ei muuten koskaan ollut pyytämättä tapahtunut.

‘Ihana Katto Kassinen tai Jeesus. Tulevatko kirjaston kattoikkunasta? Tervetuloa J.‘

Lentäminen: energian virtaus oli voimakkaasti ylöspäin ja kevyttä. Olo oli ilmava ja huoleton Ajatukset olivat lentäviä. Puhuttiin lentämisestä ja seurattiin tuulisen sään takia lentokentälle laskeutuvia lentokoneita, jotka poikkeuksellisesti lensivät jatkuvana jonona suoraan kaupungin yli.

Raskaus: kolme osallistujaa luuli olevansa raskaana. He kokivat kaikki alkuraskauden oireet: reagointia hajuille, ruokahaluttomuutta, pahoinvointia, kehon turpoamista, rintojen arkuutta ja kuukautisten myöhästelyä.

Huumori: valtavaa naurua hysteriaan asti: hassuja mielikuvia ja hervotonta jutunheittoa

Aika: ajantaju muuttui — aika meni joko liian nopeasti tai liian hitaasti. Koettiin suurta rauhallisuutta, seesteisyyttä, harmoniaa ja yhteyttä

Aistit: yliherkkyyttä — hajut tuntuivat voimakkailta ja häiriseviltä. Kuulo oli herkkä ja äänet koettiin hirveänä metelinä. Terävöitynyt hajuaisti. Muiden mielipiteet ja puheet häiritsivät ja ärsyttivät. Photophobiaa. Voimakasta kuumuutta vs. paleleminen/kylmyys. Mieli toimi vilkkaasti ja luovasti. Polariteettina koettiin etteivät aistit toimineet: ei ymmärretty toisten puhetta, ei kuultu mitä puhuttiin, ei pystytty vastaamaan mitään, väsymystä.

Värit: kullankeltainen (solar plexus), punainen ja musta.

Unet: Miespuolisten kavereiden kanssa, jossain korkeuksissa kuten laskettelemassa, tornitalossa, lentämässä. Oma mies tai kaveri ehdottaa sekstisiä ajatuksia tai on kaverinkanssa sängyssä.

Musiikillisesti ainetta parhaiten kuvaa trituraatiossakin esille tullut Vesa-Matti Loirin kappale Naurava Kulkuri.

Mariann Tapiola 2016

Yhteenveto lääkeaineesta:

Yhteenvetona Tetrao Urogalluksen trituraatiossa tuli esiin tyypilliset homeopaattiset lintulääkeaineiden oireet. Jotta lääkeaine toisi tietoisuuteen juuri metson syvemmät ominaisuudet lääkeaineena olisi suositeltavaa jatkaa lääkeainekokeella saadaksemme syvempää tietoa oireista ja itse aineesta“. (1)

Lähteet:

  1. Naukkarinen, Mariann — Tetrao Urogallus (Metso), 2015

@ Mariann Tapiola 2016