Vanamon homeopaattinen lääkeainekoe

Transformational School of Homeopathy, Helsinki — Ljuba Druzhinina ja Miina Savolainen

Vanamo on pieni monivuotinen, ainavihanta varpu.

Vanamon suvun tieteellinen nimi on omistettu kasvien ja muiden eliöryhmien nykyaikaisen luokittelun kehittäjälle Carl von Linnélle. Vanamot ovat suloisimpia kesän kukkasista, kuin keijujen lyhtyjä ja kelloja.

Vanamolla on kansanlääkinnässä pitkät perinteet vyöruusun parantamisessa. Vanamoa on käytetty myös monien muunlaistenkin iho-ongelmien, kuten ihottumien, rohtumien, nokkosihottuman, silsan, syyhyn ja vesikellojen, sekä tuhkarokon, reumatismin ja sormien tulehduksien hoidossa.

Vanamo homeopaattisena lääkeaineena

Vanamon trituraatilääkeainekoe tehtiin 11.02.2018 Transformational School of Homeopathyn tiloissa Helsingissä. Paikalla oli noin 20 osallistujaa.

Trituraatiota varten kuivatusta kokonaisesta vanamosta oli otettu palasia ja sekoitettu maitosokerijauheeseen Alize Timmermanin trituraatio-ohjeiden mukaan.

Luottamus elämään

“Aurinko paistaa ja on lämmin. Leppeä kesäpäivä kertoo, että kaikki on hyvin. Ja kaikki menee hyvin. Älä huolehdi, älä murehdi turhaa, elä tätä hetkeä koska se on se mitä sinulla on. Tämän lääkeaineen sielu on lämmin ja pehmeä. Se on lämpimän punainen. Kaikki on ihan äärettömän helppoa, ´kun sen oikein oivaltaa´. Kiitos matkasta! ❤ ”

Stressi on turhaa, kaikki kuitenkin menee aina juuri niin kuin pitääkin, omalla painollaan, siihen voi luottaa. Loppupeleissä kaikki menee aina hyvin. Tietynlainen positiivinen laiskuus ja positiivinen välinpitämättömyys — miksi turhaan tehdä asioista niin monimutkaisia.

“Yleensä elämässä on viisasta luottaa siihen, että kaikki menee hyvin.” — Mauno Koivisto

Rakkaus ja parisuhteet

Kukkaterapiassa vanamoa on käytetty parisuhteiden rakkauden jälleen löytämiseen ja läheisten ihmissuhteiden parantamiseen ja hoitamiseen. Trituraation aikana muutamat osallistujat löysivät parisuhteessaan rakkauden uudelleen, yksi heistä tuli jopa raskaaksi. Myös niillä, joiden parisuhde voi hyvin, oli huomattavissa suhteen syvenemistä ja luottamuksen sekä arvostuksen lisääntymistä. Vanamon varressa on aina kaksi kukkaa, jotka symboloivat rakkauden ja läheisyyden tärkeyttä, mutta myös dualismia.

“Oma parisuhde tulee mieleen, ei aina ymmärretä toisiamme. Happoradion biisi tulee mieleen. Puhu äänellä jonka kuulen. Olet syvää vettä, luoksepääsemätön vuori. Sinuun tarvii tekstityksen.”

Vapaus, itsenäisyys, tasa-arvo

Suomi oli juuri täyttänyt 100 vuotta. Saamelaisten pyhä tunturi Saana valaistiin Suomen lipulla Saamen lipun sijaan — kysymättä. Me Too -kampanja keväällä 2018. Pakkorokotukset — ihmisen oikeus määrätä omasta koskemattomuudestaan. Oikeuksien polkeminen, oli kyse sitten maasta tai ihmisestä. Missä menevät maan rajat? Missä menevät kehon rajat? Missä menevät eettiset rajat? Voimakas halu pitää kiinni itsemääräämisoikeudesta.

Seksi

Seksuaalisuuden alueella paljon keskustelua rajoista, penetraatiosta, eri suuntauksista. Porno, nettiseksi, fallokset, seksifantasiat.

“Love Recordsin logo, sydänpenis penetroi sydämeen.”

Kaksimielisyys. Vapaaehtoisuus vai väkisin? Neitseellisyys, herkkyys, Tyttö ja helmikorvakoru.

Muita keskeisiä teemoja

- kiukku/viha vs. mielenrauha

- eristäytyneisyys vs. yhteys kaikkeen

- ilo vs. suru

- jumittuneisuus vs. ylikierrokset

- järjestys vs. epäjärjestys

- tuoksut

- väsymys vs. virkeys

“ Olen levännyt tekemättömyydessä. Päästänyt irti suorittamisesta. Ollut, vain ollut ja se on riittänyt. Keho on kiristellyt, kuumotellut ja kipuillut, mutta mieli ei ole antanut sen häiritä. Ja kuitenkin kaikki se mitä on ’pitänyt’ tehdä on jotenkin kummasti tullut tehdyksi ihan hyvällä fiiliksellä. Pää ei toimi ja äly on jättänyt minut, mutta se ei tee merkittävää haittaa arjessani, koska en välitä. Olen sanonut sen ääneenkin jo monesti. Aiemmin olisin kärsinyt kovin, koska tietäminen ja osaaminen ovat olleet prioriteeteissani korkealla.”

Miasma

Kukka itsessään kertoo sykoottisen miasman kaksinaisuuden. Yrittäessämme tiivistää ja kiteyttää vanamoa,tyypillisiä kasvikunnan teemoja kuten rönsyily, ylitsepursuavaisuus nousi vahvasti esiin, joka on myös hyvin sykoottista. Vanamon ytimestä on harvinaisen vaikea saada kiinni, tuntuu kuin ydin puuttuisi tai ainakin se on vaikeasti havaittavissa. Reunamilla sen sijaan tapahtuu vaikka mitä! Kaoottisuus.

Affiniteetit

Sykoottinen miasma näkyy selvästi myös affiniteeteissa:

- sukupuolielimet

- alaraajat/nivelet

- sormet

- alaselkä

- päänsäryt

- silmät

- iho

- hermosto/hermostokivut

- sydänchakra

Lääkeainekokeen aikana unien teemoina olivat mm. pelko, uhka ja takaa-ajo, seksi, alastomuus/häpeä ja epäonnistuminen vs. onnistuminen.

Oivalluksia

Vanamossa ilmentynyt Mature Woman tai Young Girl tematiikka — olla liian sinisilmäinen tai olla liian auki — voi aiheuttaa rajojen ylittämistä. Vanamon haaste on sykoottinen kaksinaisuus, joka aiheuttaa mielen pirstaloitumista ja jalautumista, sekä fokuksen kadottamista. Kun ihminen on liian auki tai ei ole omassa voimassaan, hän on altis hyväksikäytölle.

Jotta pääsee ykseyteen, täytyy päästää irti ja luottaa rakkauteen.

Lähteet:

Ljuba Druzhininan ja Miina Savolaisen lopputyö — tarkemmat lähdeviittaukset itse lopputyössä

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store