Альтернатива “кинопоиску” в Україні

restart 93
4 min readJul 5, 2017

--

Що ж, пройшло вже майже півтора місяці після блокування “кинопоиску” в Україні і час опанувати себе та розглянути альтернативи.

update 2020: оновив скриншоти з 2020 до сайтів, що змінили дизайн та помітки чи показує сайт рекламу та чи є андроїд застосунок, додав letterboxd та видалив сайти що закрились.

IMDb.com

imdb (2020)

Дійсно найкраще, що є в світі, але автопропозиція в пошуку не працює для українських назв та й відсутні букви і та ї і преславуте Ґ. Але навіть при таких недоліках це залишається топ1.

Сайт без реклами.

Має андроїд застосунок без реклами*.

themoviedb.org

Хоч не все перекладено українською, зате українських назва там багато, та й можна самому дуже легко долучитись до перекладу. База даних фільмів, функціонал рейтингів, списки (хоч дуже прості) є.

Сайт без реклами.

trakt.tv

Досить непоганий сервіс для відмічання переглянутих серій, хоча як на мене він трохи безликий. Хочеться або найкраще або рідною.

update: Вибуває з нашого рейтингу через дуже вузький функціонал для безкоштовного профілю. Без підписки за 30$ в рік функціонал дуже слабенький + багато реклами. Я багато трешу бачив, але навіть наші сервіси так не нахабніють.

Letterboxd

Letterboxd — соц. мережа для фанатиків фільмів (без серіалів).

Можна стежити та блокувати людей, є щоденник та стрічка подій та багато користувачів, через що, часто рецензії з одного речення чи вигуку отримують багато вподобайок і виходять в топ.

Впринципі непогано, але як на мене, це уже занадто. Хоча соціальним людям може підійти.

На жаль в українському інтернеті люди забули в якій країні живуть та що пережила мова за останні декілька століть від споконвічного ворога, але це тема для іншої історії.

kino-teatr.ua

Мабуть єдиний сайт, засновники якого мають зв'язки з кінотеатрами, та й українським кіно. Даний сайт має найпотужнішу базу текстів.

Кабінет користувача бажає бути кращим, тож для повноцінної заміни потрібен ще потужний кабінет користувача.

Має андроїд застосунок без реклами.

КіноБаза

Трохи нагромаджений, але має найкращий кабінет користувача (серед українських) та фільтр фільмів, до того ж серед українських сайтів про кіно виявився найшвидшим. Але текстів і користувачів поки небагато.

update: можна навіть імпортувати оцінки з “кинопоиска” та imdb

Сайт без реклами.

Має андроїд застосунок без реклами.

КіноАфіша

Найоперативніші новини про кіно та шоубіз. Досить непоганий сайт. Як заміна “кинопоиску” явно не катить але новини читати — топ #3 після кінофільмс (новини трохи попсові та не першої свіжості).

Kinofilms.ua

Хороша база, але відсутність нормального кабінету користувача, неперекладені новини дуже засмучує.

update: kinofilms.ua покращив дизайн та покращив ситуацію з українською. Тепер він виглядає добре і цілком придатний для користування. Однак, кабінет користувача відсутній.
Ще варто зазначити, що після оновлення сайт перейняв сучасну систему оцінювання подобається / не подобається.

Висновки

Топ 3 сайти з найкращим кабінетом для оцінок, списків та взагалі бази даних світу

  1. imdb.com
  2. themoviedb.org

Серед українських найкрутіший клієнтський кабінет на сайті kinobaza.com.ua. (кіноджек вибув, тому що закривається).

Є ще специфічна соцмережа letterboxd для соціальних людей.

Топ 3 сайти з кіноновинами українською.

  1. kino-teatr.ua/uk/
  2. kinoafisha.ua/ua/
  3. kinofilms.ua/ukr/

Мені пропонували додати в список ще один сайт “кинориум”, але виявилось що він фінансується з Росії, що робить використання його образою всіх загиблих у неоголошеній війні РФ проти України (більше 13 тисяч) та українців, що вимушені жити в окупованому Криму та ОРДЛО та й взагалі всіх українців. Для вияснення достатньо пробити в гугл ооо кинориум. Можна про це ще почати розповідати у них на фб сторінці, але після цього мене там забанили і видалили коментар.

Будь ласка, перед пропонуванням сайту перевіряйте його власників.

--

--