Fördelar med träning under graviditeten

En graviditet kan vara tuff och ansträngande vissa stunder. Även om man väntar ett barn och ser fram mot att bli mamma så finns det stunder då det tidvis är tufft. Detta inkluderar pendlande humörsvängningar, ett stort matsug och det faktum att kroppen genomgår stora fysiologiska förändringar.

Oftast är just träning en sådan sak som man kanske tänker på sist då man genomgår en graviditet. Men fördelarna att träna under en graviditet är många. Det finns speciellt anpassad träning för gravida där man tar hänsyn till de tre trimestrarna och anpassar övningar efter vad man är bekväm med och kapabel till. Annars har även ett stretchingpass eller promenad runt kvarteret en positiv effekt.

Det finns ett fåtal företag och tränare som erbjuder träning för gravida. Med en licensierad personlig tränare från First Class Personal Training kan du få följande positiva effekter för dig och ditt foster:

  • Vanliga, lätta och väl utförda övningar hjälper till att minska risken för komplikationer under en graviditet.
  • Likaså hjälper rätt träning dig att misnka risken för komplikationer under förlossningen.
  • En hälsosam och tränad kropp är en förutsättning för en snabb, hälsosam och komplett återhämtning etfer förlossning.
  • Det är vanligt att man som gravid har svåra humörsvängningar under graviditeten. Men otroligt nog kan man med regelbunden träning hjälpa till att öka välmåendet och humöret som en gravid kvinna.
  • Där är en avsevärt ökad belastning på ryggen under graviditeten men med regelbunden träning tacklar man detta effektivt och kan därmed lindra värk och smärta.
  • Det är nu också känt att träning under en graviditet minskar risken för att barnet skall få diabetes.
  • En annan liknande studie har gjorts och tyder på att man med hjälp av träning kan förbättra hälsan av barnets hjärna.

FirstClass Personal Training i Malmö

På FirstClass Personal Training Sverige är de personliga tränarna väl kvalificerade och har många års erfarenhet. Flexibiliteten av tränarna är stor och de anpassar sig helt och hållet efter individen. Oavett om träningen kommer utföras hemma eller på en proffesionell träninganläggning eller gym.

De personliga tränarna utgår från Malmö men har möjlighet att arbeta i hela landet, internationellt och även online. Dom arbetar regelbundet med att hjälpa gravid Malmö.

Utöver att erbjuda hälso och träningstjänster har dem även förmågan att hjälpa klienter med fettförbränning, viktnedgång, bodybuilding, muskeluppbyggning, bootybuilding, fettmätning, kalipermätning, kroppsanalys, coaching liksom terapeutisk stretch och ordinarie personlig träning och mycket mer!

KONTAKTA OSS:

Boka konsultation, få prisuppgift eller ställ en fråga. Vi återkommer så fort vi får möjlighet!

First Class Personal Training Sverige
 Din personliga tränare i Malmö!

Hantverkaregatan 6D, 211 55 Malmö

E-post: info@firstclasspt.se

Telefon: 0733 70 70 23

Web: www.firstclasspt.se