Loyaltytips voor een kokende oldtimer motor?

De oldtimer helemaal ingepakt voor een leuk dagje uit! Rijd je met zomerse temperaturen en dan slaat het noodlot toe: je motor raakt aan de kook? Wat kun je doen met een kokende oldtimer motor en wat moet je absoluut laten? In deze blog een aantal cruciale Loyalty Ride tips voor een kokende oldtimer motor, zodat jij goed voorbereid op pad gaat!

Het overkomt haast iedereen wel een keer een kokende motor! Wat is slim om te doen in zo’n situatie?

Kokende oldtimer motor = oldtimer uitzetten

Zie jij het waarschuwingslampje branden? Of slaat de wijzer van de temperatuur ineens helemaal naar rechts? Dan kookt de motor of staat hij op het punt om te beginnen met koken. Probeer de oldtimer veilig aan de van de weg kant te zetten en rijd geen meter meer verder. Zo voorkom jij ernstige motorschade!

Tip: laat de oldtimer 15 minuten afkoelen en controleer daarna het koelvloeistofpeil. Dit is namelijk een gesloten systeem en staat onder druk! Draai de koelvloeistof dop rustig open. Let extra goed op want voor je het weet heb je een paaar brandwonden opgelopen.

Voorkomen is beter dan genezen!

Kun je een kokende motor voor zijn? Dit kan zeker! Zie jij de temperatuur oplopen, zet dan de ramen volledig open de kachel volledig warm open zodat de warme lucht uit de motorruimte kan ontspannen en de motor afkoelt.

Goede voorbereiding is het halve werk

Heb jij een mooie oldtimertocht op de planning staan? Controleer van te voren even alle vloeistoffen jouw oldtimer als een zonnetje rijd! Tip: Neem extra koelvloeistof mee voor onderweg zodat je altijd bij kunt vullen en de rit voort kunt zetten.

Vuile radiateur?

Wist jij dat een vuile radiator ook kan zorgen voor een kokende oldtimer motor? Check de radiator van te voren voorafgaand aan een mooie oldtimerrit. Dit kun je doen door hem simpelweg even schoon te spuiten met een waterslang. Zo kan de radiator weer goed zijn werk doen en blijf jij rijden!

Drive Save

Pas je rijstijl aan op basis van de weersinvoeden hiermee voorkom je overhitting van de oldtimer. Dit doe je door rustig te rijden en bijtijds op te schakelen naar de volgende versnelling. Vergeet daarnaast ook niet om iedere jaar de koelvloeistof te controleren op het vriespunt. Een goede koelvloeistof kookt later en voorkomt kalkaanslag, smeert de waterpomp en beschermt de koelvloeistofslangen!

Veel rijplezier met de oldtimer en houd je hoofd koel!

Share your Classic