Rijden met een oldtimer: speciale tips & tricks

Staat je op het punt jouw droom oldtimer te kopen? Een serieuze overstap, of lijkt het je leuk om een dagje een oldtimer te huren op Loyalty Ride? Dan gaat er een nieuwe wereld voor je open! Een oldtimer is een totaal andere auto dan je huidige moderne voertuig. Loyalty Ride beschrijft voor jou in deze blog speciale tips en tricks voor het rijden met een oldtimer.

Met de technieken van deze tijd zijn de moderne auto’s uitgerust met luxe opties om rijcomfort en veiligheid te borgen. Zo is stuurbekrachtiging standaard evenals cruisecontrol en ABS.

Dit was vroeger totaal anders! Om goed voorbereid op pad te gaan met de oldtimer volgen hieronder een aantal belangrijke tips voor een veilige reis.

Rijden is werken

Rijden is een oldtimer is werken! Werken is diverse gradaties natuurlijk. Daar waar een moderne auto uitgevoerd is met allerlei technieken om het rijcomfort en veiligheid te optimaliseren. Vraagt het rijden in een oldtimer om aandacht.

De meeste oldtimers beschikken niet over stuurbekrachting. Hierdoor is er extra zorgvuldigheid gevraagd bij inparkeren en het rijden op de openbare weg. Het schakelen is ook niet even iets zwaarder dan een moderne auto. Maar dit is juist ook hardstikke leuk want je voelt de oldtimer werken voor je!

Veilig op pad in de oldtimer

De oldtimers zijn gebouwd in een periode waar het wegen netwerk compleet anders was ingericht. De drukte is toegenomen en snelwegen zijn efficienter en veiliger geworden. Hierdoor kunnen wij in Nederland nsnel van A naar B. Echter zijn de oldtimers in een tijd gebouwd waarin de gemiddelde snelheid vele malen lager lag. Dit betekent dat de sommige oldtimers niet mee komen op de snelweg en een langere remweg hebben. Loyalty Ride geeft je graag de volgende tips mee voor een veilige oldtimerrit.

  • Houd afstand: oldtimers zijn doorgaans zwaarder dan moderne auto’s en voldoen niet aan de eisen van een remsysteem waar standaard mee uitgerust is. Bewaar de afstand daarom tot de auto voor je zodat je voldoende remweg hebt in geval van nood.
  • Draaicirkel: de grote van een oldtimer met de combinatie van geen stuurbekrachting zorgt ervoor dat bochten ruimer genomen moeten worden. Neem voldoende ruimte zodat jij niet voor verrassingen komt te staan.
  • Versnellen: wanneer jij even snel wilt optrekken dan de oldtimer waarschijnlijk iets meer tijd nodig om op snelheid te komen. Gebruik de ruimte op weg en zorg ervoor dat jij voldoende snelheid maakt om mee te komen in het verkeer.
  • Brandstof: een oldtimer is helaas niet zo zuinig als een moderne auto. Voorkom stilstaan en houdt de brandstofmeter goed in de gaten. Heb je geen brandstofmeter? Rijd dan liever iets vaker langs het tankstation zodat jij altijd voldoende brandstof in de tank hebt zitten.
  • Lange ritten: ben je van plan om een lange rit te rijden? Plan dan voldoende korte pauzes onderweg in. Het rijden in een oldtimer kan namelijk best een beetje vermoeiend zijn.

Geniet en voel de oldtimer

Het belangrijkste is om te genieten van de oldtimerrit! Een relaxde en ontspannen houding hierbij is erg belangrijk. Scheuren met een oldtimer is leuk maar hier zijn ze niet voor gemaakt, tenzij u een raceexemplaar bezit of gehuurd hebt. Het rijden moet vooral leuk en bijdragen aan een ontspannen rit samen!

Laten we de pracht exemplaren behouden en voorzichtig rijden zodat vele andere kunnen mee blijven genieten van de mooiste oldtimers. Gaat er toch iets mis onderweg? Raadpleeg dan de KNAC of ANWB voor pechservice. Wil je goed verzekerd op pad gaan? Raadpleeg dan onze Loyalty Ride verzekering zodat je niet voor verrassingen komt te staan!