Waar zijn jullie bij Gulden mee bezig?

Een vraag die ik vaak te horen krijg en veel mensen willen stellen. Zeker in deze rustige periode, althans rustig voor de buitenwereld. Voor ons is het vooral druk…

Ik ben altijd erg voorzichtig met het geven van een antwoord op deze vraag, blijf vaak bewust een beetje vaag en doe geen beloften of aankondigingen. In het verleden heb ik dat wel gedaan en dat zorgde voor verkeerde verwachtingen of een soort van afwachtende houding, die wel past bij productaankondigingen van een bedrijf, maar niet bij een decentrale blockchain.

Hoewel ik denk dat deze voorzichtigheid verstandig is, vind ik het niet bepaald prettig. Ik ben namelijk bijzonder enthousiast over waar we mee bezig zijn en zou dat dolgraag willen delen. Vanuit mijn stoel vallen namelijk alle puzzelstukjes op z’n plek en ik ben me er van bewust dat dat voor de buitenwereld niet het geval is. Terwijl bij die buitenwereld een hardwerkende community hoort, een community die deze informatie verdient. Daarom zal ik nu voorzichtig wat meer informatie geven.

Unity

Het project dat is gekozen door de community. Een platform voor alle applicaties, waardoor ontwikkeling velen malen sneller en efficiënter wordt. We zitten op dit moment vol in de ontwikkeling, met resultaten boven verwachting. Van Android hebben we bijna een goed werkende testversie, dat is nog zonder de UI (User Interface, design en bediening). iOS is ook al in ontwikkeling. Nu we er mee bezig zijn, zijn we deze keuze ook echt gaan waarderen, het besef is er hoe belangrijk dit is voor Gulden. Het is het perfecte moment om dit te implementeren en maakt onze basis nog sterker.

Connecties

Wat doen jullie met het OM Noord Nederland? Een vraag die velen aan mij hebben gesteld en waar ik nog geen antwoord op heb gegeven. Ik zal uitleggen waarom. Vanuit Gulden.com BV zijn wij heel erg bezig met het maken van connecties met belangrijke organisaties in de samenleving. Op verschillende gebieden. Legaal en veilig gebruik van onze blockchain is een van die gebieden en het is een van de projecten waar we mee bezig zijn. Blockchain is nieuw en daarom hebben dit soort projecten geen duidelijk einde, het is iets wat groeit. Normaal gesproken breng ik dit soort informatie ook niet naar buiten, het gebeurt achter de schermen, want soms eindigt een project zonder duidelijk resultaat. Toch is het altijd waardevol, omdat er informatie wordt gedeeld, een connectie is gemaakt en we onszelf hebben gepresenteerd. In het geval van OM Noord Nederland heb ik dit wel gedaan, er is inmiddels een presentatie gegeven door Roel Boer (Nocks) en mij, wat ons waardevolle informatie heeft opgeleverd en we zullen zien wat de toekomst brengt op dit gebied.

Gulden.com

Wat is Gulden nu eigenlijk? Het antwoord op die vraag krijg je niet op onze huidige website, veel meer dan dat het een betaalsysteem is met mogelijk rendement wordt er niet verteld. En daarmee doen we onszelf zwaar tekort. De website stamt nog uit een tijd dat we slechts dat waren. Het is genieten om met de nieuwe site bezig te zijn, omdat er zoveel te vertellen is. Er zijn geweldige projecten ontstaan vanuit de community, G-Dash (Cloud) bijvoorbeeld. De resultaten daarvan, maar ook de ontwikkeling direct in samenwerking met de community. Is er een bug? Dan wordt die meteen gefixed. Die korte lijntjes, dat is uniek. Dactual, veel meer dan een zelfgebouwde blockchain explorer, meer een soort atlas voor onze blockchain. Steeds meer nuttige en waardevolle informatie wordt toegevoegd en het werkt zeer gebruiksvriendelijk. En het lijkt inmiddels bijna vanzelfsprekend, maar alle nieuwe acceptanten die erbij zijn gekomen, dankzij community leden. Leden die binnen zijn gestapt bij een restaurant, enthousiast hebben verteld over Gulden en ervoor hebben gezorgd dat we nu alleen al in Groningen bijna 20 plekken hebben waar je kan betalen. Zo is er natuurlijk nog veel meer… en dit is een verhaal wat de site ook moet vertellen, want dit is de kracht van het Gulden project. Die samenwerking tussen de verschillende onderdelen van het Gulden project, waardoor iedereen zijn steentje bijdraagt aan de groei, zelfstandig, zonder overkoepelende organisatie.

De site moet duidelijk maken wat Gulden is, zodat nieuwe gebruikers niet in het diepe hoeven te springen, maar worden begeleid bij deze nieuwe technologie, bij deze nieuwe ervaring.

En de site moet een beetje vertellen over de toekomst…

De toekomst

Gulden is nu een betaalsysteem, dat is hoe iedereen het begrijpelijk ziet, want dat is nog de enige functionaliteit van onze blockchain. Dat gaat veranderen. Gulden is een blockchain en een betaalsysteem is slechts een van de mogelijke functionaliteiten op onze blockchain. Betalen is en blijft natuurlijk zeer belangrijk en hoogstwaarschijnlijk ook de primaire functionaliteit. Maar dankzij Witness en binnenkort Unity is onze blockchain geschikt voor veel meer. Bij het toevoegen van nieuwe functionaliteiten is het belangrijk dat die de huidige niet in de weg staan, maar juist versterken. Wij zijn al langere tijd aan het nadenken hierover, waarbij we rekening houden met een aantal eisen (in willekeurige volgorde):

We hebben zo’n functionaliteit bedacht en helaas je raadt het al, ik kan er nog niets over vertellen. Het is nog erg vroeg en we zitten nog in de denkfase. Ik ben er ontzettend enthousiast over en zal er voor het einde van het jaar meer duidelijkheid over geven. De ontwikkeling zal in ieder geval volgend jaar starten.

Roadmap: https://dev.gulden.com

De nieuwe Gulden.com staat gepland voor November.

I founded Gulden and Novo.

I founded Gulden and Novo.