Goedkopere autoverzekering in Den Bosch afsluiten

Auto rijden in het zuiden van Nederland schijnt duurder te zijn dan in andere streken van het land. Alhoewel Brabanders wellicht besparen aan de pomp dankzij lagere benzineprijzen, zijn Brabanders over het algemeen duurder uit met de verzekering van hun eigen auto. Uit een uitgebreid en grondig onderzoek van de Nederlandse vergelijkingswebsite Autoverzekering.nl bleek dat Den Bosch de duurste hoofdstad in Nederland was om je auto te verzekeren. De conclusie van dit onderzoek geldt voor 2016.

Noord-Brabant kent een hoog verkeersrisico voor weggebruikers.

Het Verbond van Verzekeraars monitort ieder jaar het verkeersrisico. Nederlandse Verzekeraars bundelen hiervoor hun kracht om grondig onderzoek te doen naar bijvoorbeeld de veiligheid onderweg. Zo brengt het Risicomonitor Verkeer in kaart waar en wanneer aanrijdingen zich voordoen in Nederland en wat daar belangrijke oorzaken voor zijn. Er wordt hier o.a. gekeken naar het aantal claims per 1000 personen per provincie. Volgens het verbond van Verzekeraars was het in Noord-Brabant het minst veilig om de weg op te gaan. Groningen is daarentegen de veiligste provincie om je op de openbare wegen te bevinden. Het is aannemelijk dat Nederlandse verzekeraars hier hun premieverschillen op aanpassen. Gezien meer claims het gevolgen hebben dat er meer geld moet worden uitgekeerd door de verzekeraar. Deze kosten voor de verzekeraar dienen gedekt te worden. Waardoor een premiestijging voor een specifieke provincie voor de hand ligt. De hoogte van het verkeersrisico kan voor een groot deel de grote premieverschillen verklaren.

Wat zijn andere factoren waarop de premie wordt berekend?

Het valt te stellen dat premieverschillen op regionale schaal zeer aanwezig zijn. Er zijn echter meerdere factoren waarop een premie voor een autoverzekering berekend wordt. Deze factoren moeten in achting worden genomen. Bij een autoverzekering vergelijken dien je verschillende persoonlijke gegevens in te vullen. Denk aan de leeftijd, woonplaats en het aantal schadevrije jaren van de bestuurder. Het type auto speelt uiteraard ook een grote rol. Een dure BMW kent uiteraard een hogere premie dan een Hyundai.

Zo bespaar je effectief op je ‘’Brabantse’’ autoverzekering

Wij Nederlanders hebben nogal de neiging om ons veel te veel of zelfs dubbel te verzekeren. Ook als een aanvullende verzekering geen toegevoegde waarde blijkt te hebben. En dat is zonde, want je betaalt hier uiteraard wel voor. Vreemd eigenlijk, want we zijn best een zuinig volk. Dat geldt voor Brabanders specifiek niet anders. Stel jezelf dus bij het afsluiten van een autoverzekering de vraag: welke dekking wil ik zeker hebben, en wat heb ik eigenlijk niet nodig? Deze simpele vraag kan je letterlijk honderden euro’s besparen. Bij een oude auto is een All Risk dekking bijvoorbeeld niet zo interessant. Je krijgt immers nooit meer terug dan de dagwaarde. Of zou je een verhoogd eigen risico willen wanneer dit de premie aanzienlijk zou verlagen?

Vergelijk je rijk

Er zijn veel verschillende verzekeringsmaatschappijen die allemaal met elkaar moeten concurreren. Van deze marktwerking kun jij als consument profiteren. Vergelijk dan ook altijd eerst meerdere autoverzekeringen op een website als Autoverzekering.nl of Overstappen.nl zodat je een goed beeld hebt van de verschillen in aanbod en bijbehorende premies. Dat kost je misschien een paar minuten, maar dan heb je ook wat. Namelijk waardevolle informatie om je te helpen bij het kiezen van de juiste autoverzekering voor jouw eigen situatie.

Like what you read? Give Robesse BreeMars a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.