Klaar om jouw bedrijf te helpen groeien.

Al ooit werk moeten zoeken? Wel, het overkwam mij dit jaar toen ik afstudeerde. Super graag had ik op mijn stageplek gebleven, maar als start up was dat voor hen niet zo eenvoudig. Daardoor ging ik met mijn diploma Communicatiemanagement op zoek naar een job. Dit in combinatie met een postgraduaat Digitale Marketing, want dat is wat ik graag wil doen.

Ervaring dit, ervaring dat. Geen antwoord. “Sorry, we zoeken een master”. Neen, het zou niet gemakkelijk worden. En eerlijk? Ik weet niet of ik mezelf op dat moment zou aangenomen hebben. Want wat kon ik? Euhm, dingen bedenken? Een SWOT-analyse maken? Wie zoekt dat nu. Een bedrijf is op zoek naar iemand die effectief iets kan. Iemand die iets bijbrengt. De opleiding Digitale Marketing deed me mijn ogen openen, leren, proberen en opnieuw leren.

Ik maakte een lijstje van technische skills die ik wilde leren. Online cursussen genoeg om mijn kennis uit te breiden. Dus ik maakte mezelf een eenvoudig schema. Dit is al tientallen keren veranderd, maar de onderwerpen bleven wel hetzelfde.

HTML5/CSS3

In mijn ogen moet een digitaal marketeer weten wat er gaande is achter het visuele van een website. Dit niet alleen voor SEO gerelateerde zaken, maar ook om te weten wat er allemaal mogelijk is op het internet.

Javascript is de volgende stap in dit verhaal. Maar laat het maar eerst houden bij het verbeteren van mijn HTML- en CSS-vaardigheden.

Twee maanden na mijn eerste les ben ik bezig met het finaliseren van een persoonlijke website.

Verder kocht ik ook een Arduino Microcontroller. Zo leer ik ook programmeren in C/C++. Het gaat me geen expert maken, maar zo leer ik op zijn minst een interessante denkwijze.

After Effects en Premiere Pro

Video marketing is mijn favoriete onderwerp binnen de digitale marketing. Om mijn ideeën de baas te kunnen, wilde ik zelf leren om filmpjes te maken. Na een maand heb ik een video klaar om mijn CV op te fleuren. Daarnaast lees en leer ik ook meer en meer over cinematografie.

Verder leer ik zo veel mogelijk over online video marketing. Ik schreef er mijn bachelorproef over. Ik zou enorm graag bedrijven willen helpen met het vertellen van hun verhaal in de vorm van video.

Data Science

Dado Van Peteghem vertelde tijdens zijn college in onze opleiding over digitale transformatie van bedrijven. Hij zei dat data science een van de belangrijkste skills zal worden in de komende jaren. Via Udemy vond ik een cursus die zich richt op 4 pijlers van data science: Visualization, Modelling, Data preparation en Communication.

Strategie, Branding en Storytelling

Dit zijn onderwerpen die ik al leerde tijdens mijn opleiding. Maar <cliché>stilzitten is achteruitgaan</cliché>. Ik onderhou mijn kennis hiervan door te leren van de besten. Gary Vaynerchuk levert geweldige content over deze onderwerpen tijdens zijn AskGaryVee show op Youtube. Als je dit niet kent, probeer zeker eens een van zijn afleveringen. Verder lees ik ook zijn boek Jab, Jab, Jab, Right Hook. Dit gaat over het aanbieden van waarde aan je potentiële klant om daarna aan hem te kunnen verkopen. Hij vertelt in zijn boek hoe je dit het best doet op de grote sociale media-kanalen.

Ik ben nog lang geen expert, maar kan me wel een interessante junior noemen. Ik wil bedenken. Proberen. Analyseren. Optimaliseren. En opnieuw.

Twee maanden geleden vond ik van mezelf dat ik er niet klaar voor was, maar nu weet ik dat ik het wel ben. Klaar voor die eerste ervaring. Klaar om me te geven. Klaar om jouw bedrijf te helpen groeien.