Babakocsi vásárlás

A babakocsi vásárlása egy igen kényes feladat, főleg akkor, ha te vagy az apa és nem pedig a leendő anyuka!

Ilyen gontolatoktól megtörve vetettem bele magamat a kismama fórumokba és ehhez hasonló információs oldalak mazsolázásábá, de hamar rá kellett jönnöm, hogy ez a világ teljesen kiismerhetetlen egy férfinak. Először is, tök mindegy, hogy logikusan érvelsz egy adott márka, vagy típus mellett, mert ha virágminta van a kocsin, de a feleségnek nem tetszik, mert nem liliomos, hanem rózsás, akkor akár kézen is állhatsz a nem létező erkélyeden, akkor sem fogtok olyat venni…NEM!

De most őszintén…minek nekünk felfújható kerék?!?

Nagyot fordult a világ az elmúlt pár évben, ugyanis döbbenetes, hogy milyen sok extra kapható egy nyavalyás babakocsihoz, akár a középkategóriát, akár a felsőbb kategóriákat vizsgálom. Beszarás!!! Rendszeres lett esténként a különböző, innen-onnan összegyűjtött típusok, márkák elemzése és prezentálása a másik félnek. Általában én voltam a szenvedő alany.

Lassan babakocsi kufár is lehettem volna azokkal az információkkal a zsebemben, amiket szereztem, de sajnos minden este töröltem is ezeket a tudásmorzsákat, így ebből sem lett karrier…. Valószínűleg a hülye férfiagyam menekülni szeretett volna, de belém volt drótozva, így csak a RESET jöhetett szóba. Ha nincs menekvés, marad a törlés. Na szóval, kiderült, hogy vannak felfújható gumis babakocsik! Én őszintén megmondom, hogy fingom sincs, hogy ez miért jó, de van ilyen. Amikor én kicsi voltam, akkoriban biztos, hogy nem voltak ilyen szuper hi-tech cuccok, de mégiscsak felnőttünk mi is!

Most már vannak szúnyoghálók, napernyők, pelenka rögzítők, cumisüveg tartó, kulacstartó is van baszki(!), kis akasztó, nagy akasztó, ilyen zsák meg olyan zsák…pontosabban nem tudok fogalmazni, mert nem értek hozzá. A lényeg, hogy a cumisüvegtől kezdve, egészen a füstölt kolbászig mindent lehet már akasztani minden kocsira, mert tele a piac egy csomó felesleges kiegészítővel! Ezek a kocsik már önmagukban egy elcseszett transformersek, de még különféle pisztolytáskákat is rájuk lehet aggatni, ha netán nem lennének elegek a gyári pöckök meg csapszegek az oldalukon.

Végre megérkezett, de miért ezt a szart rendeltük?

Végül találtunk egy szuper kis kocsit a remek eMAG kínálatában és gyorsan le is csaptunk rá! Nem volt gondolkodás, nem volt megfontolás se semmi! Egy dolog számított csak. Az pedig az volt, hogy akciós volt!

A futár cég szerint 2 nap alatt már meg is kaphatjuk, ami szerintem egy elég korrekt szolgáltatás, ha figyelembe vesszük, hogy a csomag akkora volt, mint egy sárral teli lisztes zsák egy ázott, tépett kartondobozbam. Igen…a csomag megázott a szállító platóján…fasza! Erős kezdés, de még menthető a helyzet. A babakocsi Ikeás csomagolást megszégyenítő megoldással volt lapra szerelve és zsákozva, tehát a karton beázása nem tett kárt a csomag belsejében.

Még aznap este kibontottuk, összeraktuk és örültünk! Nem csak annak, hogy milyen király a cucc, hanem annak is, hogy leírás nélkül sikerült minden kis szart a helyére akasztani, pattintani illetve csúsztatni. Ez tényleg egy remek teljesítmény egy fáradt nap végén…komolyan!

Körülbelül 2 nappal később kaptunk egy üzenetet egy távolabbi rokontól, hogy neki van egy 5 éves, alig használt és nagyon szép állapotban lévő babakocsija, amit szívesen oda is adna nekünk, amennyiben igényt tartunk rá. Ráadásul ingyen és bérmentve, csak majd adjuk nekik vissza, ha már nekünk nem kell.

A single golf clap? Or a long standing ovation?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.