Всички обичат да похапват пица в четвъртък

Photo by Tsveti Kamova

Това е импровизиран и бързо създаден текст по новите ни карти за разказване на истории, серия “Приключения в града“. Вие можете да правите безброй собствени истории с картите — ето една от мен:

Автор: Цветелина Камова, създател на Red Paper Plane


Имало едно време един разносвач на пица. Казвал се Алексей, но му викали Коки Рекса. От дете Коки обожавал динозаврите и имал колекция от 253, като най-любим му бил Тиранозавър Рекс. Коки Рекса много обичал да хапва за закуска кус-кус с малко сирене. Всеки ден той ставал рано, обличал се бързо, закусвал бързо и след това излизал на терасата, за да изпие една чаша чай, преди да потегли към работа. Имал си и любимо червено яке и синя каска. А носил каска, защото карал скутер. Не можеш да караш скутер, без да си защитен!

Днес било четвъртък и имало много поръчки за пица. Още не било обед, а Коки Рекса бил обиколил града два пъти. Трябвало да достави три пици с кренвирш в музея. Хората, които работели в музея, много обичали пици с кренвирш и всеки четвъртък си поръчвали. На влизане в музея, Коки Рекса видял, че има експозиция с динозаври — как се развълнувал и искал да има малко свободно време, за да разгледа. Но нищо, щял да дойде в събота за-дъл-жи-тел-но!

И точно излязъл от музея и спрял — пътят му бил затворен, имало ремонт. Запълвали дупки. Вече се било образувало задръстване. Но нищо, площадът с фонтаните, за където била следващата му поръчка бил съвсем близо, така че той щял да закъснее с много малко.

И в този момент едно семейство с малко бебе минало през поляната до пътя. Коки Рекса се замислил за нещо. Вече имал идея! Да, ще мине през парка за по-пряко. Слязъл от скутера, паркирал го до един стълб, грабнал пиците и тръгнал напред.

А през това време семейството Таня и Алекс си говорили за нещо весело и бутали количката с бебе Ива вътре. Те вървели към площада с фонтаните, където щели да хапват пица. Но точно стигнали до площада с фонтаните и задухал страховит вятър! Толкова бил силен, че отворените прозорци започнали да се тряскат. Всички хора наоколо бързали, за да се приберат някъде на по-спокойно.

Но Таня, Алекс и бебе Ива не се скрили на завет. Те се оглеждали и чакали някого. Чакали пицата, която били поръчали. И в този момент до тях се приближил Коки Рекса — той разбрал, че тази доставка е за тях.

Но вятърът ставал все по-силен. Дърветата започнали да се накланят.

Таня, Алекс, бебе Ива и Коки Рекса се шмугнали в най-близката сграда, която видели. Отворили кутията и похапнали вкусна топла пица заедно. И си говорили за динозаври — всички те толкова много обичали динозаври!

Край!Red Paper Plane създава иновативни образователни програми с дизайн мислене за 4–10 г. деца — Дизайн откриватели за дома и Дизайн шампиони за учебна среда.