KYVE ÖDÜLLÜ TESTNET

Cüzdan tanımlama ve node kurulumu

Sacitt
4 min readMay 3, 2022

My Kyve wallet address: kyve1522tfsmgt6cnnwkq47m3xysjx39e2cs5jp4zrk

Kurulum yapacağım node kodları testnet run sayfasından alıntıdır.!!!

Gerekli bağlantılar:

Testnetrun Kyve: (Errorist in hazırladığı tek kodu kullanacağım); https://testnet.run/services/28

Kyve web site :https://app.kyve.network/#/

Keplr cüzdan indirme linki: https://www.keplr.app

DigitalOcean referans linki ( 2 ay süreli 100$ lık deneme hakkı):https://m.do.co/c/3a3f4566dd5e

Öncelikle digitaloceana girip basic modda ubuntu 20.04 versiyonlu bir droplet kuruyoruz. ( mevcut varsa kullanabilirsiniz yada farklı bir droplet sağlayıcı da seçebilirsiniz. ben DO üzerinden anlatacağım.)

resimde gösterdiğim gibi create i tıklıyoruz ve seçimleri ok ile gösterdiğim gibi yapıyoruz.

Üçüncü resimde şifreyi kendimize göre belirleyip kurduğumuz droplete (isteğe bağlı ) isim veriyoruz ve son kısımdaki create droplet i tıkladığımızda artık node kurulumu için hazırız demektir.

Bir terminal aracılığı ile droplete bağlanıyoruz.

ssh root@ipadresiniz

ilk defa girdiğiniz için onayınız gerekli yes ile onay verip enter tuşuna basıyoruz. daha sonra dropleti kurarken belirlediğimiz şifreyi giriyoruz şifre güvenlik nedeniyle görünmez ama yazılır. Enter tuşuna bastığınızda droplet içine girmiş olursunuz.

Şimdi sırada testnet run dan errorist in hazırladığı kurulum kudumuzu terminalde oluşturduğumuz screen içerisine yazıp enter tuşuna basıyoruz bize seçenek soruyor seçenekler için 1 yazıp enter tuşuna basıyoruz. Böylece kurulumumuz başlamış olacak.

wget -q -O kyve.sh https://api.testnet.run/kyve-korellia.sh && bash kyve.sh

Enter your node name: bu kısma nodenize vermek istediğiniz ismi gireceksiniz.

Enter your node password !!password must be at least 8 characters!!: bu kısım ise node için belirleyeceğiniz 8 karakterli şifrenizi gireceğiniz kısım oluyor.

yeşil büyük kutucuk sizin cüzdan adresiniz ve discort faucet kanalına bu kısmı kopyalayıp yapıştırıyorsunuz.

discord kyve: https://discord.com/invite/kyve

Fotodaki discort işlemini gerçekleştirdikten sonra test tokeni için sıraya girmiş oluyoruz. ve test tokenlerimiz geliyor.

Node mize geri dönüp ctrl + c kombinasyonunu giriyoruz. ve aşağı yazdığım kodu girip enter e basıyoruz.

nano .kyve/config/addrbook.json

ctrl +k ile içeriği silip (birkaç defa k ya basmak gerekiyor) bu nationa yüklenmiş olan txt dosya içeriğini(https://www.notion.so/addrbook-json-c5f1eff51d284bcfa156512418c907dc)( güncellendi 07.05.2022)olduğu gibi kopyalayıp fotodaki alan içine hiç bir imge eksik kalmayacak şekilde yapıştırıyoruz.

ctrl + o ile yazmayı bitiriyor ve y ile kayıt ediyoruz. ctrl + x ile çıkış yapıyoruz böylece bağlatıda sorun yaşamayacağız.

echo ‘export amount=’19000000000 >> $HOME/.bash_profile

üstteki kodu girdiysek eğer şimdi

nano korellia_validator_info.json

kodu ile memonic olan kısma girip ctrl — kombinasyonu bizim kod üzerinde imleci hareket ettirip memonic kelimelere erişimimizi sağlayacak buradaki kelimeleri alıp hiçbirşeyi değiştirmeden ctrl x ile çıkış yapıyoruz.

artık memoniclerimiz olduğuna göre kepler walletimizi oluşturabiliriz.

Keplr cüzdan indirme linki: https://www.keplr.app

sarı okla gösterilen kısma cüzdan için belirlediğimiz ismi kırmızı okla gösterilen kısım ise memoniclerin yazılacağı kısım olacak.

cüzdanımız hazır olduğuna göre artık

Kyve web site :https://app.kyve.network/#/

cüzdanımızı kyve sitesine bağlamak ve korellıa test ağını tanımlatmak için sizden istediği izinleri onaylayın. böylece cüzdanınız siteye bağlanacaktır.

yukarıdaki resimde de gördüğümüz gibi cüzdanımız kyve sitesine bağlı vaziyette iken sırasıyla önce sarı okla gösterilen fauset, sonra yeşil ok ile gösterilen twitter bağlantısına tıklayıp tweet liyoruz ve tweet bağlantısını step 2 kısmına yapıştırıp claim your tokens butonuna tıklıyoruz. bizden istediği insan doğrulamasını yapıyoruz. mor ok ile gösterilen kısmı node aşamasında zaten yapmıştık. mavi okla gösterilen kısımda ise sadece butona tıklamak yeterli oluyor.

yukarıdaki görselde belirtilen işlemleri yapıyoruz ( delegatör ve stake miktarı isteğinize bağlı ) bu işlemleri diğer havuzlar için de aynı şekilde yapabilirsiniz.

Korellıa profil kısmında bilgilerimizi ve puanımızı kontrol edebiliyoruz. task kısmında ise hazırladığımız içeriklerin linklerini ekleyebiliyoruz. örnek olsun diye başka bir kişinin hazırlamış olduğu task bağlantısını gösteriyorum. her yükleme sonrası yeni bir yükleme için 24 saat beklememiz gerekiyor. ayrıca maksimum yüklenecek içerik miktarı ve karşılığında kazanılacak puan da task sayfasında mevcut.

#####Sabrınız için teşekkürler umarım faydalı olmuşumdur.#####

--

--

Sacitt

Kripto para ve sistemlerine karşı meraklı biriyim sadece