Klimaat stemwijzer Utrechtse provinciale statenverkiezingen 2019

De afgelopen maandag gelanceerde Klimaat Stemwijzer, die laat zien hoe duurzaam de politieke partijen zijn die meedoen aan de Utrechtse provinciale-statenverkiezingen, is nú al vele duizenden malen bezocht. Uit de enorme interesse voor de duurzame kieswijzer blijkt dat het klimaat voor veel kiezers een belangrijk thema is bij de verkiezingen op 20 maart.

“En juist nu er landelijk veel aandacht is voor klimaatbeleid, is het óók belangrijk dat kiezers lokaal goed geïnformeerd zijn over wat partijen in de provincie kunnen betekenen om klimaatverandering tegen te gaan,” zegt Ronnie Lauxen van het burgerinitiatief. De website werd ontwikkeld door burgerinitiatief Utrecht Klimaatneutraal 2030, een groep betrokken en bezorgde Utrechters die zich inzet voor het realiseren van een klimaatneutrale samenleving.

Duurzaamheid belangrijk thema

De Klimaat stemwijzer geeft een handig overzicht van wat de deelnemende partijen op deze thema’s voor ogen hebben. “En dat is belangrijk”, aldus Pieter Hovenkamp, “want ook al heeft klimaatverandering wereldwijd gevolgen, juist wanneer de politiek hier een voortrekkersrol neemt kunnen we op lokaal niveau veel doen.”

Klimaat niet links of rechts

Meer nodig dan intenties

Bekijk de Klimaat Stemwijzer Utrecht 2019.

Originally published at www.klimaatwijzerutrecht.nl on March 16, 2019.