Att genomföra den där livsstilsförändringen

En livsstil innebär att man lever på ett speciellt sätt. Egentligen utan märkvärdigheter. Kost och träning kan vara några ingredienser som definierar en specifik livsstil. Kanske att du står vid ett vägskäl just nu för att välja ett nytt sätt att leva — du vill förändra och förbättra. Idag är en ny dag. Hur peppar vi igång den här dagen för att välja den där vägen som du vill? Hur motiverar du dig idag?

Jag brukar försöka tänka så här:

JAG VILL förändra min livsstil och vad kan jag göra IDAG för att göra detta till en bra dag för MIG?

Innebär det att skippa ett av glasen läsk du dricker under en dag, inte öppna kakburken (och framför allt inte äta något därifrån), köra ett kortare träningspass trots att du egentligen inte har tid eller bara vila upp dig för att du behöver ladda? Man måste inte göra enorma förändringar för att få resultat och ibland krävs det att man börjar smått för att komma dit man vill. Att förändra ALLT på en gång kan helt enkelt bli för mycket och då är det lätt att tappa motivationen.

När jag bestämde mig för att gå ner i vikt var det inte så enkelt som jag trodde. Min hjärna var van vid att få den där lilla kakan eller biten godis när den ville och kände för det. Oftast hade jag redan 15 argument redo för mig själv för att inte kunna säga nej. Men när jag hade svalt den där sockerbomben kändes det ändå ganska onödigt, det var ju inte så jag hade beslutat mig för att göra egentligen. Men det tog många veckor innan jag verkligen kom till insikt att DET HÄR FUNKAR INTE. Först då satte motivationen gasen i botten.

Så, vad ska du göra idag för att motivera dig? Jag ska dansa för att det gör mig glad och ger mig energi. Dansa är som bomull för min själ. Mår min själ bra mår hela jag bra. Whoop whoop!

Den här bilden är från “Köksdansen” som jag publicerade på Instagram för ett tag sedan. Jag satte på bra musik och dansade medan jag städade köket. Städningen blev helt plötsligt mycket roligare :)
Like what you read? Give Sandra Friberg a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.