Oživljanje!

A-a-a-a stay-a-live stay-a-live

Kot vas večina že ve se izobražujem. Šport je pač področje, ki me zanima. Uživam, ko se učim!

Ampak, to je šele začetek. Velikokrat sem rekla, da se učimo celo življenje in jaz v to verjamem, ker to drži kot pribito!

No, naj začnem zgodbo: na včerašnjem predavanju smo imeli krajšo predstavitev z strani iHelpa. Spoznali smo kako uporabiti defibrilator, oživljali smo tiste zanimive lutke na sliki in še marsikaj novega izvedeli! (med drugim tudi to, da več ne vpihujemo zraka pri oživljanju – izvajamo samo masažo srca!!!) Andraž je naredil 🔝 predstavitev, in tako dočaral in opisal določene trenutke, da sem ga tako z zanimanjem poslušala…


No, ker sem vizualni tip človeka, si kakšno zadevo tudi pribeležim! In v trenutku, ko sem pogledala proti zvezku, ki je bil v mojem naročju in je Andraž razlagal postopek z čisto mirnim glasom na kar je za moment utihnil! Nato pa se je na vessss glas zadrl: NAAAAA POOOOOMMMOOČČČ, da me je šokiral in sem se kar stresla… Res, prav šok sem doživela! Pogledam Nušo, ki je sedela tik zraven in se obe začneva smejati na ves glas. 😂😂😂 Učinek: zapomnila sem si, da se v takih primerih moram dreti: NA POMOČ!!!


Moj predlog vsem: če imate možnost se udeležite kakšnega tečaja oživljanja! Res! Naredili boste uslugo sebi in mogoče nekomu rešili življenje. Ali če samo odnovite znanje, ga ‘up date-ate’. Ne bom težila in vam dajala nasvete kaj storiti v primeru, da se znajdete v istem položaju kot Andraž, ki je oživljal svojega brata 42 min preden so prišli reševalci, ampak če se znajdete v takšni situaciji pomagajte po najboljših močeh!

Do naslednjega tipkanja 🤗

Like what you read? Give Sanela Zukanović a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.