TOP 5 zabavnih aktivnosti

…na dopustu! Sama/z družbo/z družino

Berem članke, na kar naletim na ‘pametovanje’ o tem kako se zdaj že ‘moraš’ obnašati ko si na dopustu. Priporočila ali nasveti so eno – MUST DO na dopustu pa druga stvar.

Ker sem 33-letna mamica imam kar nekaj izkušenj z aktivnim oddihom. Ne toliko z morjem (ker pač nisem morska deklica) ampak recimo kar z aktivnim dopustom. Najprej sem dala čez aktiven samski dopust, pa potem v dvoje in zadnja leta seveda družinski dopust. Vsako obdobje ima svoj čar. Treba je znati uživati v trenutku – to pa velikokrat pozabimo, ker se življenje dandanes odvija z svetlobno hitrostjo. Mar ne?


Mojih TOP 5 aktivnosti

  • 👍🏻 vožnja z vodnimi skuterji

waaaaaaahhhuuuu, top doživetje – to pač morate poskusiti! Jaz in kolegica (uuuuuu kar nekaj let nazaj) sva se z vlakom odpravile na krajši vikend izlet na Slovensko obalo. Malo smo raziskovale obmorska mesta in seveda šle poskusiti to divjo vožnjo po valovih. Priporočam.

  • 👍🏻 nabiranje školjk

Jaz in Aila – moja starejša hči smo bolj za to. Ostalemu delu družine to ni niti najmanj zanimivo. Medve pa nabiramo in iščemo in gledamo in spet nabiramo. Pač nam je zanimivo. 🐚🐚🐚

  • 👍🏻dolgi večernji sprehodi

Sprehodi so mi od zmeraj všeč. Spomnim se, da smo z kolegico tudi po 15 km lahko brez ustavljanja prehodile. Debata, prijetno vreme in super družba so recept za dolge sprehode. Kasneje so to bili romantični sprehodi z možem – no, njemu se je tudi dalo sprehajati, še sreča, ne? Tudi družinsko se odpravimo – na krajše sprehajalske dosežke – na sladoled ali na kavico. 🙂 Seveda sprehodi ob rivi zvečer imajo tisti svoj čar. Zvok, vonj in vizualizacija – super občutek. 🌴

  • 👍🏻spuščanje po vodnem toboganu

Ja, kdo se pa ne rad spušča po toboganu???

  • 👍🏻celodnevno druženje ob Kolpi

Ja, ob naši zeleni lepotici. Z družbo so bili to pikniki, festivali ob Kolpi, z družino celodnevno kopanje, druženje, sproščanje. Odbojka na mivki, sončenje, branje… Jep, vse so to aktivnosti. No, kmalu bom pa šla prvič na spust po Kolpi z ekipo in se že veselim. 🛶


No, seveda je še veliko zanimivih aktivnosti: rolanje, tek ob morju (jutranji ali večernji), pohod (gore), kolesarjenje (izletniško), potapljanje, !plavanje, in še in še… Lahko mi napišete tudi kakšno idejo, da jo poskusim? Nekaj kar vi priporočate? Bom zelo vesela vsakega predloga.


Ker ne znam drugače kot da vam preden zaključim dam še kakšen nasvet me zdaj dobro poslušajte: letos, za spremembo naredite nekaj drugačnega na dopustu. Mogoče npr. poskusita kaj, o čem že dolgo razmišljate. Kar naredite to. Nikoli nisi dovolj mlad ali dobilj star, da si izpolnite željo. Če vam bo ratalo, mi sporočite – ker me zares zanima kako ste se ob tem počutili.

Do naslednjega tipkanja 🤗

Lp, Sani

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.