Ruzie

Ik heb ruzie met een racist. Op Facebook. Nou ja, ik kan niet met zekerheid zeggen dat hij een racist is, maar hij zei het volgende:

” Er is meer aan de hand dan we ons realiseren!!! Wij hebben geen rechten meer en de moslims worden beschermd van hogerhand, ik denk dat de islamisering van West-Europa een feit is! Het is enkel nog een kwestie van tijd…”

Hij is vooral boos, omdat ik heel hard in de lach ben geschoten na zijn opmerking. En nog harder toen hij dit repliceerde:

“U vindt dit blijkbaar amusant, maar verwittigde het VL BL ons geen 20 jaar terug dat dit ging gebeuren?! Misschien eens bepaalde Brusselse regio’s of Charleroi gaan bezoeken als vrouw…”

Hij vond dat niet erg intelligent, dat ik zo hard lachte. Maar ik kan het niet helpen, ik ben een persoon met een heel erg levendige fantasie en ik stelde me meteen vanalles voor bij deze mansmens. Zo zag ik hem met de handen in het haar rond zijn Weba-tafel rennen, roepend dat we gedoemd zijn tot het ons bekeren tot de islam. Terwijl hij rondrent verstopt zijn zoontje, Ronaldo, de barbiepop van zijn zus achter zijn rug, want hij mag daar niet mee spelen, want dat is speelgoed voor meisjes en roept de mansmens dat dat een ramp is, want hij kan geen baard laten groeien. Ze gaan hem zeker een kopje kleiner maken zonder baard! Vrouwlief komt thuis met de boodschappen en plopt de gigantische zak vlees op de keukentafel. Ze denkt bij zichzelf:”Wat heb ik toch ooit gezien in die kerel? Ik kan veel beter krijgen. Als ik nu eens mijn haar blondeer…” Mansmens schreeuwt ondertussen dat hij het altijd al geweten heeft en dat het VB gewaarschuwd heeft, maar dat niemand wil luisteren. Waarop de jongste dochter jengelt en een ijsje eist. Iets wat ze uiteraard meteen krijgt, want het kind mag niks tekort komen. Zeker nu ze een hoofddoek gaat moeten dragen, dat arme kind!

Ik ben er zeker van dat hij ook een beeld heeft van mij. Ik gok erop dat hij zeker weet dat ik werkloos ben en van de staat profiteer. Ik ben gegarandeerd ook ongewassen en draag geen BH en ga vanavond rond het kampvuur zitten met mijn vlooienhond en mijn liefje dat gitaar speelt en de kost verdient met het ronselen van leden voor Amnesty in de Veldstraat. Misschien kraak ik wel ergens een huis, gevuld met kringwinkelmeubels en illegalen. Of ik rij met een bakfiets. Dat kan ook. Bijster intelligent ben ik niet, volgens mansmens. Dat zei hij. En dat ik gebrainwashed was. Wereldvreemd noemt hij me. En bewust ignorant. En ik vind hetzelfde van hem.

En toen zag ik deze Ted talk. Hoewel ik niet 100% akkoord ga met deze man, heeft hij wel een punt als hij zegt dat het een beetje saai begint te worden dat we in politieke uitersten blijven denken. En dat een persoon die een bepaalde ideologie aanhoudt zo voorspelbaar is. Er zijn weinig mensen die bereid zijn om te luisteren naar de ander. Of die bereid zijn om in hun gesprek er niet d’office van uit te gaan dat de ander een klootzak is. Ik zou het wel eens willen zien, een echt volwassen gesprek op de Zevende Dag. ‘t Zou de eerste keer zijn. Een gesprek waarin er wordt gewag gemaakt van: “Dat had ik zo nog nooit bekeken.” En “Daar heeft u gelijk in.” Of “Ik volg, maar hoe ziet u dat dan opgelost.”

Ik krijg persoonlijk vooral hoofdpijn van die debatten. Het antwoord van partij B is al klaar voor partij A is uitgesproken. Dat kan niet echt over een gesprek gaan, maar over 2 monologen. Dus ik beloof een beetje beter mijn best te doen in het vervolg en niet meer te lachen met mensen die schrik hebben. Wie doet mee?

Like what you read? Give Sarah Braekman a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.