Wil jij ook je make-up mooi houden bij warm weer?

5 tips om prachtig te blijven bij hoge temperaturen

Iedere vrouw vecht ermee: hoe blijft mijn make-up netjes als het bloedheet is? Je begint in je gezicht te zweten en door het zweten blijf je in je gezicht wrijven. Daar gaat je make-up!

Daarom is het raadzaam om je make-up wat aan te passen. Hoe, hoor ik je denken. Ik heb 5 tips op een rij gezet die je gaan helpen om je make-up mooi te houden bij écht warm weer!

Je kunt ervoor kiezen om helemaal geen make-up op te brengen, maar dat is niet altijd een optie. Dat geldt ook voor mij, zelfs bij de heetste temperaturen heb ik make-up op.

Hydratatie

In de zomer zweet je veel meer. Dat betekent dat je je lichaam goed moet blijven aanvullen met vocht. Water is écht een must! Het past makkelijk in je handtas en je kunt het meestal wel bijvullen. Hydrateer ook regelmatig en consequent je huid door bijvoorbeeld een hydraterende crème te gebruiken. Een serum is een goed alternatief.

Sun Protection Factor (SPF)

Je bent straks vaker buiten. En misschien lig je direct in de zon. Het is verstandig om altijd een product bij je te hebben dat tegen die zonnestralen beschermt. Denk aan een zonnebrand of dagcrèmes met Sun Protection Factor (SPF). Er zijn zelfs foundations en poeders met SPF. Ga je pas later de zon in? Dep dan nog een laagje zonnebrand over je make-up heen. Haal het nooit in je hoofd om onbeschermd de zon in te gaan. Never!

Matterende poeder

De meeste vrouwen hebben op het gezicht delen die meer glimmen dan andere. Breng daarom juíst op die glimplekken wat matterende poeder aan met een kwast. Duw de poeder op de huid en veeg het overtollige poeder weg. Kies een goede poeder uit. Dan hoef je dat namelijk één keer per dag te doen.

Oogschaduwprimer

Draag je op een warme dag geen oogschaduw? Dan nog is een oogschaduwprimer een goed idee. Waarom, hoor ik je denken. Simpel: dit laagje neutraliseert de kleur van je huid rond de ogen. En meer: het zorgt ervoor dat oogpotlood en/of eyeliner niet uitlopen. Wel zo handig!

Het helpt natuurlijk ook om oogschaduw op zijn plek te houden. Al ga je zweten, die mascaravlekken zie je niet meer.

Waterbestendige eyeline en Mascara

Geen zin in die panda-ogen? Gebruik dan een waterproof mascara en-of oogpotlood. Deze zijn makkelijk te verwijderen met lauw water en een make-up remover.

Mis jij nog een tip in de rij? Of ontbreken er volgens jou niet één, maar meerdere? Plaats dan je reactie en deel dit met ons!

Sara Vinci

Amsterdams Gouden Beauty Specialist