Wist je dat je met de Ramadan júist energie vrij maakt?

Maak het vasten direct leuker!

Al op de eerste dag van Ramadan hoor je mensen om je heen klagen en zeuren over hoe moeilijk het wel niet is. ‘’Op het werk ben ik omringd met mensen die de hele dag door eten en drinken”, hoor je sommige mensen klagen. Of, ‘’Oef, ik ben zó op!’’.

Zelfverwennerij is al lange tijd gebruikelijk in onze maatschappij. Daar is niets mis mee. We mogen namelijk genieten van onze voeding. Het is een voorziening die Allah ons geschonken heeft. Maar het telkens naar binnen werken van overbodig eten en drinken vormt een belasting voor het lichaam. Want als het lichaam meer voedsel moet verteren dan nodig is, dan zal het daar onder lijden.

We zijn gewend te denken dat voedsel ons energie geeft. Maar het verteren van voedsel kost je lichaam enorm veel energie. Vandaar dat je na een zware maaltijd vaak moe bent en de behoefte hebt om uit te buiken op de bank.

Naast vermoeidheid geeft het lichaam andere signalen af wanneer de voedselverwerking wordt verstoord. Dit kan in verschillende vormen zijn. Denk aan: brandend maagzuur, verstopping of flinke buikpijn. Daarnaast kan een slechte spijsvertering ook invloed hebben op de gezondheid.

Wees daarom blij dat de Ramadan binnenkort van start gaat. Vasten is een mooi geschenk dat je aan jezelf kunt geven. Een welverdiende vakantie voor je overwerkte, vermoeide, en ondergewaardeerde lichaam.

65% van onze lichaamsenergie wordt gebruikt door onze spijsverteringsorganen

Als je spijsverteringssysteem te veel uren heeft moeten draaien is er veel troep in het weefsel bewaard gebleven. De Ramadan is de perfecte gelegenheid om een inhaalslag te maken. Het lichaam gaat gebruik maken van die maand, en van die energie die je over houdt om zichzelf van binnenuit te reinigen en afvalstoffen te verwijderen.

Wat vasten dus doet is omstandigheden creëren, waarbinnen het herstel van het lichaam plaats kan vinden. Het menselijk lichaam is heel slim. Het weet zichzelf te herstellen. Weet je wat dat betekent? Dat het enige wat jij en ik moeten doen is: niet in de weg staan.

Moge Allah ons vasten accepteren, het vergemakkelijken en ons op het rechte pad leiden insh Allah.

Heel veel succes straks en zet hem op!

Sara Vinci

Amsterdams Gouden Beauty Specialist