Infractorii devin tot mai inventivi

krebsonsecurity.com

Skimmerile in forma de “capac” pe terminalele devin tot mai populare. Mai sus vedeti un exemplar descoperit de recent in SUA, intr-o retea de magazine.
Este un aparat dotat cu Bluetooth, menit sa citeasca atat banda magnetica a cardului, cat si PIN-ul, prin tastele false.
Componenta Bluetooth permite citirea informatiei de catre raufacator de la o distanta de pana la 30m sau retranslarea prin internet cu ajutorul unui mini computer. Ultimele au ajuns deja ridicol de mici. Vedeti ce a prezentat zilele acestea compania Pi, cu pretul de doar 10 (zece!) dolari.

www.pi-supply.com

Daca sa privim la partea din dos, vedem componentele electronice. Din spusele sursei, unui angajat al magazinului i s-a parut ciudat cum se apasa butoanele. In scurt timp, a gasit asa “capace” pe alte trei terminale.

krebsonsecurity.com

Device-ul utilizeaza componente din telefoane mobile Samsung, inclusiv acumulatorul.

Cam asa arata procedura de plasare a skimmerului pe terminale.

Pe final, cateva sfaturi cum putem sa ne protejam cardurile:

  • În cazul în care intuitia va spune ca aparatul arata dubios, nu lucrati cu el. Experții spun că deseori victimele afectate au un sentiment de rău cand vad un ATM sau POS cu skimmer. Asta se explica simplu prin faptul ca subconstient observam cele mai mici devieri in infatisarea echipamentului pe care ne utilizam des.
  • La introducerea codului PIN, acoperiti tastatura cu alta mana, astfel ca nimeni sa nu vada cifrele ce le introduceti. Valabil cand se lucreaza cu ATM-uri si terminale.
  • Nu folositi ATM-uri, amplasate in locuri intunecate si arata ciudat.