Datorhjälp i hemmet

Låter din dator mer som en dammsugare, eller rent av en jumbojet som gör sig redo för att lyfta, än som en dator? Du behöver inte oroa dig för att det är du som använder datorn på fel sätt, utan det kan finnas många olika anledningar till att datorn är långsam eller låter onormalt högt.

IT-tjänster utförda i hemmet eller nära anslutning till hemmet omfattas av RUT-avdraget. Detta gör att om du använder avdraget kan du få 50% av arbetskostnaden från skatteverket på Servitants redan prisvärda tjänster.

Genom att kalla in bra datorhjälp kan du se ifall det kryllar av skadlig programvara som spionprogram och virus i datorn. Sådant kan göra den seg och mer eller mindre oanvändbar. Oavsett vilka bakomliggande orsaker som gör att din dator ställer till problem för dig finns datorhjälp att få.

Datorn är idag ett viktigt kommunikationsverktyg i var mans hem och de allra flesta av oss har en eller flera gånger drabbats av någon form av datorproblem. De komponenter som sitter i dagens datorer är byggda för att hålla i flera år. Det är sällan hårdvaran som gör att datorn känns gammal och sliten, utan det är snarare så att våra datorer inte underhålls i tillräckligt hög grad och att vi ofta slarvar med att uppdatera dess mjukvara.

Vanliga typer av datorhjälp som efterfrågas

Det finns många olika anledningar till att människor runt om i landet väljer att ta hjälp av professionell datorsupport för att avhjälpa problem. Dessa är bara några exempel på de problem som vi kan avhjälpa:

  • Datorn är långsam och upplevs som seg
  • Datorn startar inte alls
  • Kringutrustning som exempelvis mus eller tangentbord fungerar inte
  • Det går inte att skriva ut
  • De utskrifter som kommer ut ur skrivaren är blanka
  • Få hjälp att uppgradera till Windows 10
  • Få hjälp att installera en äldre skrivare på dator som kör Windows/OSX

Denna artikel publicerades först på LinkedIn januari 2017 av Sasha Vincic, en av grundarna till Servitant.