Levelem a Technológia Jézuskának

Kedves Technológia Jézuska! Geek karira ugyanazt három, plusz egy dolgot kérem tőled, mint minden évben:

1.) Tudom, hogy Whatsapp, meg pm-elj meg Messengeren, meg “Viberen mindig elérsz, miért nem ott hívtál?”, meg “Skype-on mi a neved, meg “a Slack, te tényleg nem tudod mi az?”, askpontfm-en kérdez az uncsitesóm, meg imessage, sőt van akinek Tinder is, még több stickerpack kell mindenképp, jóhogynincsmárfórum meg IRC, iwiw már pont nem hiányzol, de van és kell még emoji app, sőt appok, gtalk, YO! (kettő hétig az is nagyon ment), intraneten pingelnek, követhetetlen e-mail thread (már hetek óta másról van szó, de a mail subject nem változik és több, egymástól már totál független téma van ugyanabban a 78 darab, levelenként négymondatos levélváltásból álló threadben), meg “beírtam kommentbe a 444-be a Vonás post alá, nem olvastad? nem”. “Facebook kommentbe megírom a PIN kódom, azt más is látja?” (true story), neki LinkedIn-en Premium accountja van, mert. ö számít ebben a szakmában, persze ott is spammelj be, írj rám, mert kirgíz HR-es vagy, értesz hozzá, és mert minden nap azzal nyitok, ja és Instán is küldött már anyád direkt üzenetet, sértődj meg, hogy két hete nem nudge-ollak vissza, és “hány Snapchates ötletet vittünk már a briefre?. “Engedélyezed a notification-t? Nem!”, aztán: “a megosztott Google Spreadsheet mellett a kisablakban írtam be neked a megjegyzésem egy másik projekt kapcsán” (ez utóbbi a perszonál favorite-om), ja és még a Trelloban is nézd meg, “Spotin fent vagy? Nyomtam neked egy sort majd csekkold!”, a csetbotom a te csetbotodtól majd kér hozzád új időpontot, DE ADDIG IS, lécci-lécci: hadd tehessem olvasatlanra a már megnyitott sms-eimet. ez ilyen oldschool dolog, de még is. megnyitom, nem válaszolok azonnal, task is lehet benne, elfelejtem. nem jó. szerintem érted. nem? jobbra swipe: unread item, csókol anyád, Árpi.

2.) Hab lenne a csúcsdíszre: qr kód / marker felismerés a natív kamera appból. választhassak kis ikonnal, hogy most szeretnék markert beolvasni, vagy simán fotózni. egy csomó ötletet nem kéne az ügynökségeknél kidobni. igen, qr kód, 2016, leírtam, vess a mérőmókusok elé. nem rossz az, csak szarul lett kitalálva, pláne használva. kár érte. sajnos weboldalcímet nem jegyez meg a Netscape óta senkise, forgalmat terelni már csak a rendör.

3.) Calendar szinkronizáció: Outlook, Mail, iCloudról, Google calendarral. “Lotus-t használsz, francia bankár vagy?”, aztán hiába, mert németül jön a meeting request, ftw!, privátom Google Calendar, a céges meg nem, kettö sosem látja egymást jól, és aztán oké, hogy desktopon elfogadom, de a mobilomon nem látszik, vica versa, alert nem jön, felviszem kézzel, de a találkozó előtt 5 perccel döbbenek rá, hogy “nem jeleztél vissza, megkaptad a meghívót?” nem került be a naptáramba. nem nézed meg, hogy az az idöpont szabad-e nálam, mert nincs megosztva veled a naptáram, de te azért csak küldd a meeting requestet, majd írok mailt, hogy nem jó az idöpont, indulhat a kinek-mikor-nem-jó-mégse-pénteken-6-kor-este-van-16-embernek-egy-fél-órája-közös-metszet kedvenc felnött társasjátékom. Az idöpont átkerül végül hétfőre. Ahogy a. helyszín is, de ezt már nem írja meg a szervezö. Egy ember nem veszi észre, város másik végébe ment, megvárjuk, megérkezik, kicsit beszólunk neki, ezzel el is ment 30 perc az 1 órás taliból. Így kenjük a szart hüvös halomba és don’t get me started, hogy “miért nem Fantastical appot használsz, ah, pedig, hallod az legjobb, te nem tudtad?” ja persze, azt is meg, azt is, hogy Pinteresten már leterveztem a nyugdíjakorhatárom nyilván HD felbontásban, addigra szinkronban lesz minden, láthatod ott a szettemben, ott eljö a naptárnirvána, majd csak VR-ben hasalunk, együtt a forró betonon. azt lájkold, ne azt! arról jön a noti, mondhatod rá, hogy ez kommunikáció. nem az. te is tudod. én viszont nem tudom, hogy hol kell, azt a nyűves notit a Safariban, hol kell kikapcsolni? de nem te vagy a hibás, mert senki sem az, resistance is futile, de azért csak flaggelje be a taskodat a lángoló hármas metró, és / de addig is: könyörgöm, oldd meg ezt a kurva naptáras mizériát, tegyél rendet a bolygón! pacsi.

4.) Lenne még ötletem, csomó. de azokat meghagyom, megint, újra, jövőre. meg úgy se értesz magyarul. amúgy minden tök jó, 2016 a mobil, mobilitás éve. meg egy csomó másé, de abból egyik sem tartozik rád, amíg ezt a fenti hármat nem pipálod ki. so, do we have a deal, blockchain Daddy?

Like what you read? Give Szántó Gábor a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.