$[živý přenos//oficiální] Slavia Praha vs Arsenal ŽIVě Tv

Slavia Praha Vs Arsenal Zive
7 min readApr 15, 2021

--

SLEDUJTE Živé streamování (Slavia Praha vs Arsenal) Full HD [ULTRA ᴴᴰ1080p]
| Živý přenos
Živé sportovní přenosy zdarma po celém světě. Navštivte zde a získejte aktuální sportovní zpravodajství, výsledky…
Sledujte živé přenosy: „Slavia Praha vs Arsenal“ v přímém přenosu v HD

Sledujte UEFA Živý: https://tinyurl.com/kc48ks31

Sledujte UEFA Živý: https://tinyurl.com/kc48ks31

ŘADA: Slavia Praha vs Arsenal, Živý
Datum: 1:00 WIB, 15. dubna 2021
MÍSTO: Arena Johan Cruijff
Obrázek pro příspěvek
Živý přenos, co z toho máme?
Technologie od prvního internetového přímého přenosu významně pokročila, ale téměř u všeho přejdeme k videu. Pojďme se krátce podívat na to, proč byl živý přenos dosud zadržován a jaké technologické inovace budou živý proud pohánět do popředí internetové kultury. Právě teď je živé vysílání omezeno pouze na několik aplikací pro hromadné veřejné použití a zbytek je zaměřen na podniky. Živé vysílání je dnes to, co domácí počítače byly na počátku 80. let. Svět přímého přenosu čeká na metaforický VIC-20, velmi populární produkt, díky němuž bude živé streamování tak populární jako video prostřednictvím iterací a konkurence.
Sdílené video
Pamatujete si, kdy YouTube nebyl YouTube, který dnes znáte? V roce 2005, kdy Steve Chen, Chad Hurley a Jawed Karim aktivovali doménu „www.youtube.com“, měli vizi. Inspirováni nedostatkem snadno přístupných videoklipů online, viděli tvůrci YouTube svět, kde by lidé mohli okamžitě přistupujte k videím na internetu, aniž byste museli stahovat soubory nebo hledat hodiny správného klipu. YouTube, který byl údajně inspirován webem „Hot or Not“, původně začínal jako seznamovací web (myslíte si na videopoznámky z 80. let), ale bez velkého vstupu datování videí, rozhodli se přijmout jakékoli odeslání videa. A jak všichni víme, toto osudové rozhodnutí navždy změnilo všechny naše životy. Díky YouTube již svět, ve kterém se YouTube narodil, již neexistuje. Možnost sdílet videa v rozsahu povoleno na YouTube nás přiblížilo k „globální vesnici“, než bych si vsadil, že by si kdokoli myslel, že je to možné. Technologie cy, zanedlouho bude skutečně muset sdílet pódium se svým sourozencem, přímým přenosem. Ačkoli je živé vysílání více než 20 let staré, nezískalo to neuvěřitelné celosvětové přijetí, které YouTube má. To je do značné míry způsobeno problémy s infrastrukturou, jako je latence, kvalita a náklady.
Latence je prioritou, pokud jde o přímé přenosy.
Latence je čas potřebný k zachycení videa, nasměrování bodu a a zobrazení v bodě b. Při přímém přenosu se to provádí pomocí funkce kodér-dekodér. Video a zvuk jsou zachyceny a převedeny do kódu, kód určuje, které barvy se zobrazí, kdy, na jak dlouho a jak jasné. Kód je poté odeslán na místo určení, například na streamovací web, kde je znovu dekódován do barev a zvuku a poté zobrazen na zařízení, jako je mobilní telefon. Zpoždění mezi snímaným obrazem, generovaným, přenášeným, dekódovaným a přehrávaným kódem se neustále zmenšuje. Nyní je možné spolehlivě streamovat obsah s latencí kratší než 3 sekundy. Běžná je také sekundová latence a během příštích asi 20 let můžeme být svědky posledního kabelového vysílání (nebo možná bude kabel odsunut na mezeru na trh CB rádií, pevných linek a přenosů AM).
V průměru je latence spojená s kabelovým vysíláním přibližně 6 sekund. Důvodem je zejména omezení vysílání pocházejícího z FCC nebo jiné podobné organizace v zájmu cenzury. Z hlediska reálného života však 6sekundové zpoždění vysílání není tak velké řešení. Ve vší poctivosti by několikhodinové zpoždění neznamenalo zkázu lidstva. U určitých typů vysílání, jako jsou volební výsledky nebo události Slavie Praha, musí být latence udržována na minimu, aby se maximalizovala životaschopnost vysílání.
Citlivý obsah je těžké sledovat
Pokrok v technologiích AI, jako je počítačové vidění, změnil prostředí internetového vysílání. Před příliš dlouhou dobou budou algoritmy lépe schopny zabránit vysílání citlivého a nevhodného obsahu přes internet na platformách pro přímý přenos. Vzhledem k naprostému objemu streamů je mnohem těžší monitorovat a obsahovat internetové vysílání než kabelové, ale jsme velmi blízko bodu, kdy je schopnost spolehlivě detekovat a přerušit nevhodné vysílání okamžitě. V současné době většinu obsahu monitorují lidé. A jak jsme se za posledních asi 50 let dozvěděli, počítače a stroje jsou mnohem spolehlivější a konzistentnější, než by lidé kdy mohli být. Vše se přesouvá do automatizovaného prostoru a moderování obsahu není pozadu. Prostě nemáme lidské zdroje, abychom mohli sledovat každý přímý přenos, ale s AI to nebudeme potřebovat.
Kvalita videa
V posledním desetiletí jsme zaznamenali posun v kvalitě videa ze 720p na 1080p na 4K a dále. Osobně si pamatuji dobu, kdy byl 480p standardní a 720p byl považován za luxus vyhrazený pouze pro ta nejlépe financovaná videa z YouTube. Časy se však změnily a lidé očekávají kvalitu videa alespoň 720p. Přímý přenos měl vždy problémy splňující požadavky na kvalitu videa. Při sledování streamů na platformách, jako je Twitch, může video do přibližně 45 sekund vystřihnout, zaostávat, snížit kvalitu a koktat. Samozřejmě to teď není tak nekontrolovatelné, jaké kdysi bylo, nicméně náhlý pokles kvality bude pravděpodobně trnem v oku živých streamů pro nadcházející roky.
Rychlost internetu
Snad nejběžnějším problémem, který je třeba řešit při sledování živého přenosu, je jejich rychlost internetu. Poklesy kvality videa a připojení jsou často způsobeny kvalitou internetového připojení mezi streamerem a divákem. V závislosti na umístění zúčastněných stran, jejich vzdálenosti od serveru a rychlosti přiděleného připojení může stream zaznamenat určité chyby. A to je prostě nepříjemné. Zde je seznam doporučených rychlostí připojení pro 3 nejoblíbenější streamovací aplikace:
Facebook Live doporučuje maximální datový tok 4 000 kb / s plus maximální datový tok zvuku 128 kb / s.
YouTube Live doporučuje rozsah mezi 1 500 a 4 000 kb / s pro video a 128 kb / s pro zvuk.
Twitch doporučuje rozsah mezi 2 500 a 4 000 kb / s pro video a až 160 kb / s pro zvuk.
Živé přenosy jsou obvykle k dispozici těm z nás, kteří mají dobrý internet. Každý den si více lidí užívá vysoce kvalitní rychlosti poskytované optickými linkami, ale bude chvíli trvat, než tyto linky skutečně proniknou do venkovských a méně obydlených oblastí. Možná až ten den přijde, uvidíme vzestup streamingu přicházejícího z těchto oblastí.
Jazyková bariéra
Video můžete pozastavit a přetočit zpět, pokud jste něčemu nerozuměli nebo jej neslyšeli, a mnoho platforem pro sdílení videí poskytuje možnost titulků. Ale s živým přenosem to opravdu nedosáhnete. Pozastavení a přetočení probíhajícího streamu maří účel sledování streamu. Brzy se však blíží den, kdy budeme moci sledovat streamy v našem rodném jazyce s titulky, i když streamer mluví něčím jiným. Cognitive Speech Services Microsoft Azure mohou v budoucnu dát platformám živých přenosů výhodu, protože umožňují automatický překlad řeči z jazyka do jazyka. Schopnost sledovat přímý přenos v reálném čase s výhodou přesných titulků ve vlastním jazyce také pomůže studentům jazyků při dešifrování spontánní řeči.
Monetizace
Jedním z nejzávažnějších rysů živého přenosu je inherentní obtížnost jeho zpeněžení. Jak již bylo zmíněno, videa lze pozastavit a vložit reklamy. Ve videích lze sponzorované segmenty zakoupit tam, kde jim poskytli tvůrci video řádků. Reklamy se mohou zobrazovat před videem atd. V případě spontánního živého přenosu však sponzorovaný obsah vyčnívá. V případě platforem, jako je YouTube, existují reklamy. Blokování reklam, tlačítko pro přeskočení reklamy, prémiový účet dUEFAorable a rychlé přeposílání prostřednictvím sponzorovaných segmentů společně snižují šílené množství reklam, které každý den vidíme. Ale v případě živého přenosu jsou reklamy o něco obtížnější.
Platformy pro živé streamování by mohly implementovat sponzorované překryvy a ohraničení nebo podobnou grafickou metodu reklamy, ale zahrnutí podobných doplňků zmenšujících obrazovku může způsobit problémy na menších zařízeních, kde je velikost obrazovky již omezená.
Měsíční předplatná jsou již normou, ale v případě platformy pro živé streamování (Twitch Prime to nevydrží) může být pro spotřebitele obtížné vidět přínos v placení za službu, která je od přírody neplánovaná a nepředvídatelná. Živé přenosy jsou skvělé pro rychlou zábavu, ale protože mohou trvat hodiny, je opětovné sledování streamovaného obsahu neodmyslitelně časově náročné. Z tohoto důvodu mnoho streamerů ořezává zaznamenané streamy a nahrává je na platformy jako YouTube, kde jsou zpeněžovány prostřednictvím partnerského programu. Je pravděpodobné, že aby se ostatní streamovací platformy skutečně rozběhly, musely by uzavřít partnerství s větší společností a nabízet služby podobné Amazonům a Twitchům.
Jak by mohla vypadat budoucnost přímého přenosu?
Těžko říci, stejně jako u spekulací o budoucnosti. Technologie se mění a postupují nad rámec naší představivosti prakticky každé desetiletí. Jedna věc, která je téměř jistá, je pokračující pokrok v naší komunikační infrastruktuře. Optická vedení jsou vedena do menších měst. Služby jako Google Fiber, které jsou nyní k dispozici pouze při rychlosti 1 gigabit za sekundu, ukázaly současné možnosti naší internetové infrastruktury. Vzhledem k tomu, že se takové služby rozšiřují, můžeme očekávat velký nárůst počtu uživatelů, kteří hledají streamy, protože služba, s níž očekávají interakci, bude stabilnější, než je v současné době. Livestreaming je v tuto chvíli často využíván hráči a Esporty a dosud nezažil masové komerční rozšíření, které přichází.
Budoucnost živého vysílání je na cestě. Náznaky toho, jak to může být v Severní Americe, můžeme hledat v Asii (taobao). V současné době je živý přenos na východě docela populární, pokud jde o fenomén, který se nás Západních lidí úplně neuchytil, Live Commerce. Vzhledem k tomu, že maloobchodní prodejny se zavírají vlevo a vpravo, nemůžeme očekávat, že Amazon zvedne veškerou volnou ruku (jak jsem si jist, že by chtěli). Živé vysílání poskytuje podnikatelům a maloobchodníkům novou příležitost pro prodej a růst.
Živé přenosy nejsou cestou budoucnosti, video nikdy nezemře, ale oba budou existovat společně a budou použity k různým účelům, jako jsou nyní. Živý přenos může přinést vážné výhody i vzdělání tím, že nabídne lekce pro hosty ve třídách a návody předních odborníků. Živý přenos je pro vzdělávání výhodnější než video, protože umožňuje studentům komunikovat s hostujícími učiteli v reálném čase.
Trh s živými přenosy čeká na klepnutí. Právě teď existují někteří prospektoři, ale v Severní Americe nikdo opravdu nenašel žílu vedoucí k dolu. ….

--

--