Şartlar ciddi ağır!…
Yük alacağımız sahaya giden yolun ne derece berbat bir yol olduğunu biliyorum. 2 hafta önce oradaydım ve yerler kısmen kuruydu. “Yağmur yağsa bu yol ne hale gelir kim bilir. İyiki kuru bir güne denk geldi şu sahaya geldiğim.” demiştim o gün. Son birkaç gündür bizim şirketin diğer şoförleri tatlı su taşıyor bu sahaya ve kaç gündür de yağmur yağıp tüm yolu bataklığa çevirmiş. Şirkette birkaç kere konuşulurken duydum. Beni başka işe vermişlerdi de ben hiç bulaşmadım o yola, çamur içindeki haliyle. Adamlar trailer lastiklerine bile zincir takıyorlarmış. Trailer zincirini duyduğum an zaten iyi bir irkilmiştim. Trailera zincir takılıyorsa o yolun halini hayal edemiyorum.
Günler geçti ve bugün bana denk gelen iş meşhur yoldaki petrol sahasının işi. Hadi bakalım… Kaç gündür de yağmur yağıyor. Hatta daha işyerine giderken bile hala yağıyordu. E iyi, biz de dalarız o yola, çamur mamur ne varsa görürüz. Trailera zincirimizi de takarız, ne yapılması gerekiyorsa yaparız. Yolu tanıyorum. Fazlasıyla dar, tek aracın geçmesine yetecek kadar yer var. 14 km.’lik zorlu kısımda sadece 3 tane cep var. Karşıdan gelen tanker trafiğini çok çok iyi dinlemek lazım telsizden. Telsiz komünikasyonunda yapılacak ufacık bir hata yolu direk kitler. Direk sahadan kovulma sebebidir zaten yol kitlemek.
Benim aracımda trailer zinciri hiç yok, biliyorum. Trailer zinciri kırk yılın birinde kullanılan bir şeydir. Benim aracın üstünde olmadığını ne kadar zamandır biliyorum ama şirketten istemedim. Bugün o yola gireceğimi öğrenince yola çıkmadan önce hemen istekte bulundum. Zinciri aldım ve aracın üstüne astım. Ekipman tamam. Hadi işe çıkalım…
10 km.’lik ana offroadu bitirdik ve zorlu 14 km.’lik kısmın en başındayız. Durduk ve zincirlerimizi donattık. Arkada da bizim şirketin diğer bir şoförü. Kaç yıllık offroad TIR’cı adam. Adama teklif yaptım öne geçmesi için ama yanaşmadı..:) Hadi hayırlısı… Liderlik bende olacak. Sorumluluk bende. Hiç sevmediğim olaydır offroadta liderlik yapmak. Bir şeyleri bok ettiğin zaman ihale tümden sana kalır.
Ön lastiğe zincir, çekiş lastiklerine 1 set zincir ve trailerın lastiklerinden tekine zincir. 20 dakikada hepsi tamam. Arkadaki şoförün de zincirlerini takmasını bekliyorum. Beraber yola çıkacağız.
Zincirlerde önem sırası şöyledir: 1 set çekiş lastiklerine takarsın. Sağlı sollu toplam 2 adet triple. 2 tane çiftli lastik grubunu birden zincirlersin. Aracı yerinden oynatabilmek için şart. Patinaja düşmeni engeller. Ayrıca tepe inişlerinde motor frenini kafan rahat kullanırsın. Lastiklerin kitlenmeden stressiz bir şekilde inişi tamamlarsın. Yokuşlar da aynı şekilde, patinajsız bir şekilde tırmanırsın.
Şartlar kötüyse araç dönmeyecektir. Direksiyonu çevirmene rağmen, aracın hızı çok çok düşük bile olsa araç dümdüz gitmeye devam eder ve yolun kenarına kayarsın. Aşağıya düştün mü bir daha da yukarıya çıkman mümkün değil. Şartlar bu derece kötüyse ön lastiğin tekine zincir takmak gerekir. Aracı yönlendirmede çok büyük fark yaratır. Araç direksiyon yönlendirmelerine cevap verir.
Eğer şartlar iyice boktansa trailer lastiklerinden tekine de zincir takacaksın. O tek zincir, trailerın yolun kenarına kaymasını engeller. Yollar çok fazla miktarda kamberli yapılıyor, ortası kubbe. Sebep, suyun kenarlara akması için ve yolun uzun ömürlü olması için. Yoldaki bu kubbeden dolayı araç yolun kenarına çok rahat kayabilir. Aracı her daim yolun ortasında tutman lazım!!! Bu çok önemli!!! Biraz kenara yaklaştığın zaman araç komple yolun yanına kayacaktır. Daha sonra da aracı yolun yukarısına çekebilmen imkansızdır. Aracı devirebilirsin bile. Bu girdiğimiz yolu çok iyi hatırlıyorum. Yoldaki kamber çok fazla. Böyle çamurlu bir günde yolun ortasında durmak çok çok önemli. Virajlarda bu çok mümkün olmuyor tabii. İşte burada trailera taktığımız tek adet zincir bizi kurtaracak. Telsiz iletişimi çok önemli. Karşıdan kimsenin gelmemesi lazım, çünkü kenara çekilebileceğimiz bir yer yok. Sadece üçüncü, beşinci ve sekizinci km.’lerde cepler var. Bu 3 nokta dışında başka yol verilebilecek yer yok.
Kullandığım ekipman 500,000 dolar değerinde. Şirket yarım milyonluk malını bana emanet etmiş. İkinci bir kişi yok. Teksin. Bir şeyleri bok ettiğin zaman suçlu sensin. Kulağını açacan, telsizi iyi dinleyecen. Çamuru da iyi analiz edeceksin. Kimi yer fazla yumuşak olur, hızını ve vitesini önceden planlayıp öyle dalacaksın. Hafife aldığın an kötü yakalanırsan sonuçlar kötü..:(
Heeee… Bir de zincirlerini her zaman temiz ve garanti bir yüzeyde takacaksın. Temiz iş yapacaksın. Batağa girdikten sonra 20 dakikalık zincir takma işi olur 1 saat. Offroadçuların bir lafı vardır, bildin mi? :D :D :D “Chain up before you need to.” ;)
Bir de, söylenmeyeceksin. Tadını çıkaracaksın. Söylenmeyin kardeşim, tadını çıkarın!
Zincirler takıldı... Telsiz kanalını ayarla ve mücadele başlasın…





