Första veckans nollning.

När man börjar Universitet eller högskola är det nollning som gäller. I alla fall om man frågar min sambo, eller min nollningskommité, eller faddrarna. Eller mig. Oj vad kul vi har haft och oj vad trött jag är!

Måndag 22 augusti

Introduktion och rundvandring på skolan. Möter upp med faddrarna och kanske ett femtio-tal andra studenter, både från Sjuksköterskeprogrammet och Röntkensköterskeprogrammet. Jag var nervös när jag gick upp mot gruppen som var samlad vid parkeringen vid Medicinaregatan. Vi blev indelade i mindre grupper och blev tillsagda att välja ett lagnamn och hitta på en hejjaramsa innan Gôr7k (vår kommité) dök upp. Vi var grupp 1 så jag lyckades komma på namnet enastående, med stavning 1astående. Sången fick bli:

We’re number one,

Simbas’ number one…

Nånting, nånting… (dåligt minne)

Simba är vårt helgon så det är alltid bra att fjäska för honom och/eller Gôr7k för extra poäng. Och för att de är bäst!

Så, rundvandring med poängpromenad. Sen dekorerade vi våra kepsar med namn, “G7” och simbas tass, 0:a och en massa glitter eller vad man ville ha. Efter kepsdekorationen fick vi fika. Jag skulle jobba på kvällen så jag dröjde mig kvar. Klockan var inte mer än strax efter 16, och jag började 18. Helt plötsligt började alla Gôr7k och faddrar att skrika Första sista nollan!!! Det var tydligen en grej…

Tisdag 23 augusti

Femkamp med HäVok missade jag tyvärr eftersom jag skulle jobba på kvällen.

Onsdag 24 augusti

Sockerchock. Jag trodde att vi skulle tälva i att äta så mycket tårta så snabbt vi kunde. Oj vad fel jag hade. Det var även denna dag lag. Man skulle tävla i att vinna ingredienser för att göra sin egen tårta. Det fanns ingredienser så som grädde och maränger, men även rostad lök och ketchup… Efter att ha fått salta pinnar och okokta nudlar bestämde vi oss för att sattsa på att få de “äckliga” ingrediensrena. För det var ju Gôr7k som skulle smaka och utse en vinnare. Efter att även ha fått grädde, ketchup, popcorn och marshmallows kom vi fram till att göra tårtan i ett tema av “En kirurgstudents första misslycknde”. Den var hemsk. Massor av Ketchup-blod överallt :) Sen jobb igen på kvällen, men inte fören jag lyckats knipa titeln “sista nollan” igen.

Torsdag 25 augusti

Stadsvandring + GBG-pub. Vi fick ett antal frågor på ett papper med Göteborgsfrågor som man var tvungen att fara runt i stan för att besvara. Och runt for vi. I riktigt fint varmt vädet. Denna gång hette vi Gôr(sv)1. Åter igen lag 1. Efter den svettiga rundturen var klar gick vi upp till vårt kårhus Hvilla Medici. Pub, gbg-quiz, HäVok och sjukt fin stämning!

Fredag 26 augusti

Volley boll i Azaleadalen missade jag pga näst sista planerade jobbpasset.

Lördag 27 augusti

Jag jobbade dag. Alltså till 20:15. Bad redan vid start om att få kompa men nej… Vår första sittning började 19:00… Men när jag slutade slängde jag mig in i en taxi och åkte upp till Hvillan. Kom dit lagom till maten. Det var tema ABC, All But Clothes :) Jag bar ikeakassar. Det var spex, sång, dans och massa tokbillig öl… Åh, vad kul det var.

Söndag 28 augusti

Lediga… Bakis åkte vi hem till min mor på middag.

Over and Out

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.