GHID OPTIMIZARE SEO SITE

Ce inseamna optimizare SEO Site ?

SEO este acronimul de la Search Engine Optimization sau optimizarea pentru motoarele de cautare. Potrivit definitiei de pe Wikipedia, SEO este procesul care imbunatateste vizibilitatea unui site in rezultatele de cautare neplatite”. Mai bine zis procesul de optimizare se refera la optimizarea continutului si site-ului pentru ca Google sa il claseze mai bine in rezultatele de cautare!

Stiai ca peste 90% din experientele a unei persoane incep cu o cautare pe Google?

White Hat sau Black Hat SEO — care este mai bun?

Dupa cum probabil stii deja SEO este un proces pe termen lung ceea ce necesita timp, energie si cunostiinte tehnice. Daca vei sa ai o strategie de SEO eficace care sa iti aduca rezultate pe termen lung trebuie sa utilizezi tehnici de White Hat SEO.

Aceste tehnici se refera la faptul ca ai un continut concentrat pe persoane si pe valoare adaugata.

Pe de alta parte Black Hat SEO se refera la faptul ca folosesti tehnici care sunt in contrast cu guideline-urile de la Google pentru a te clasa mai bine in motoarele de cautare.

Optimizare site On-Page SEO sau Off-Page SEO — care este mai bun?

Sunt 2 mari procese de optimizare SEO a unui site — optimizarea on page si optimizarea off page.

Optimizarea site-ului on page se concentreaza pe factorii de clasare de la Google care sunt determinati direct de continutul de pe pagina, structura, partea tehnica.

Pe de alta parte optimizarea off-page a site-ului se refera la variabilele pe care Google le ia in considerare care nu tin foarte mult de tine ci depind exclusiv de alte site-uri precum retele de socializare, bloguri, forumuri si alte caracteristici.

Poate ti se pare ca cele 2 procese sunt total diferite, dar ai nevoie de ambele pentru a-ti clasa site-ul mai bine in motoarele de cautare.